Volkswagen Golf 7 primeşte primul său pachet de tuning de la ABT

de Bogdan Mirică
Joi, 18.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
ABT s-a grăbit să ofere primul pachet de modificări pentru noua generaţuie Volkswagen Golf. Tunerul de casă s-a concentrat mai ales pe versiunile de motorizare ale modelului compact.

Abia lansat în cadrul Salonului Auto de la Paris, noul Volkswagen Golf 7 se bucură deja de atenţia marilor tuneri europeni. Primul pachet de modificări vine însă, cum era şi normal, de la tunerul de casă al grupului VAG, ABT. Germanii propun o elaborare complexă a modelului compact.

La nivel exterior, Golf 7 surprinde cu un spoiler frontal nou, cu o altă grilă a radiatorului, cu capace pentru oglinzi, cu praguri laterale şi cu accesorii pentru blocurile optice faţă. Posteriorul primeşte şi el un spoiler nou, care înglobează acum patru ţevi de eşapament cromate.

Pachetul estetic este completat de mai multe seturi de jante din aliaj, cu design nou şi dimensiuni cuprinse între 18 şi 19 inch.

Esential 210 cai putere oferă cea mai puternică interpretare a motorului TDI de 2.0 litri.
105 cai putere oferă unitatea 1.2 TFSI de 85 de cai după tratamentul ABT.
165 de cai putere dezvoltă motorul 1.4 TFSI de 140 de cai putere, graţie kitului ABT.
Principalele modificări se ascund însă sub capotă, acolo unde ABT a gândit câte un kit ce modifică resursele motoarelor disponibile în listă.
Tunerul s-a preocupat chiar şi de entry-level-ul 1.2 TFSI de 85 de cai putere, care poate dezvolta până la 105 cai graţie tratamentului ABT. În cazul unităţii 1.4 TFSI de 140 de cai, kitul germanilor urcă puterea la 165 de cai.

Pentru cei care preferă dieselul, ABT s-a îngrijit şi de unitatea de bază, 1.6 TDI. Aceasta ajunge să livreze 125 de cai putere, de la cei 105 oferiţi în standard. Pentru unitatea 2.0 TDI de 150 cai putere, pachetul de modificări aduce în plus 30 de cai. Pentru vârful de gamă 2.0 TDI de 184 CP, ABT reuşeşte să stoarcă din cei patru cilindri nu mai puţin de 210 cai putere.

Alături de modificările suferite sub capotă, noul Golf 7 vine şi cu o suspensie nouă, ceva mai rigidă.

via wcf

Comentarii (1)

  • oribil...parca e golf 5 cu faruri/stopuri aftermarket
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru