Volkswagen Golf 8 facelift: informații despre modificările din 2024

de Bogdan Mirică, Foto: Carscoops
Duminica, 05.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen Golf 8 va primi un facelift consistent în anul 2024. Acesta va aduce modificări estetice inspirate de familia ID și ecrane mai mari la interior.

Volkswagen Golf este un adevărat simbol pentru piața europeană, fiind un lider absolut al vânzărilor, până anul trecut. Ca să se mențină în topul preferințelor, el va primi curând un facelift.

Thomas Schafer, directorul Volkswagen, a confirmat deja un set de schimbări pentru anul 2024. E destul de târziu pentru un facelift de jumătatea carierei, având în vedere că mașina a fost lansată în anul 2019, iar astfel de revizuiri apar, de obicei, la 3 ani de la debut, nu la 5. Însă, Golf are puterea de a se menține în atenție mai mult decât alte modele compacte.

Chiar dacă Volkswagen nu modifică substanțial designul modelelor sale cu ocazia facelifturilor, noul Volkswagen Golf 8 va primi spoilere față și spate modificate și o nouă semnătură LED, inspirată de familia de electrice ID. Jurnaliștii Carscoops au publicat deja o serie de prelucrări digitale cu designul viitorului Golf 8 facelift.

Modificări importante și la interior, acolo unde clienții vor primi ecrane centrale mai mari.

Echiparea standard va avea un ecran de 12 inch, asemeni celui de pe ID.3, iar versiunile de top vor avea ecranul de 15 inch al lui Volkswagen ID.7. Așa cum am mai scris, Volkswagen va căuta să se întoarcă la butoanele fizice, măcar pe volan, așa că Golf 8 facelift va beneficia de această măsură.

Lista de sisteme de siguranță va crește, chiar dacă mașina are deja 5 stele EuroNCAP și chiar un airbag central, între pasagerii față.

Platforma MQB Evo va oferi o serie de modificări în ceea ce privește ținuta de drum și antifonarea, iar sub capotă vom vedea ultimele motorizări convenționale pentru Golf. Vorbim despre unități deja cunoscute, cum ar fi benzinarele de un litru și de 1.5 litri, ambele cu sistem mild-hybrid. E posibil să vedem și o ultimă apariție pentru clasicul diesel 2.0 TDI.

Versiunile de performanță GTI și R vor primi tot motorul 2.0 TSI, iar hibridul GTE va schimba motorul 1.4 TSI cu actualul 1.5 TSI pentru a oferi undeva la 270 de cai putere.

Bateria plug-in hibridului va crește, asigurând o autonomie de 100 de kilometri pur electrici.

Volkswagen a decis să mențină în viață numele Golf și în noua eră electrică, așa că, după acest ciclu de viață al lui Golf 8, vom vedea, probabil, din nou, un Golf electric sub brandul ID.

Comentarii (7)

  • După nici 4 scot Facelift?
    Așa devreme, și se mai întreabă dc se devalorizează mașinile lor așa rapid, Porsche a scos Cayenne ul “nou” in vara lui 2017, și de abia anul acesta scot faceliftul
    2 13
  • Adrian
    E devreme? Toti producatorii de volum scot facelift la 3-4 ani. Ia cauta.
    12 2
  • s-a teslait..gti si r inteleg dar restul nu. airbag central pentru cine? iar maimuta tdi...
    1 7
  • Meh, dar e mult mai bine decat versiunea NFL. Au dres fata aia oribila cu farurile alea cu susul in jos is grila din gara de prost gust
    3 4
  • Banditos
    Ecranul de 30" a Buickului Electra arata si este mai bine integrat decat televizorul de 15" din Golful asta.
    2 3
  • Alexandru
    Chiar sunt curios la ce pret ar ajunge noul facelift de la Golf 8. Modelul de baza ajunge cam la 20.000 euro, deci conform cursului valutar de azi de pe https://curbnr.ro/ ar fi 98.418 Ron
    0 2
  • Anonim
    Airbag in mijloc pentru cine ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru