Volkswagen Golf GTI Clubsport: primele imagini oficiale

de Bogdan Mirică
Miercuri, 13.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a dezvăluit primele imagini şi detalii ale noului Golf GTI Clubsport, un exerciţiu pre-producţie care sărbătoreşte 40 de ani de la debutul primului Golf GTI.

Volkswagen a dezvăluit oficial primele imagini ale conceptului Golf GTI Clubsport, anticipat deja de o serie de schiţe. Modelul a fost dezvoltat pentru reuniunea anuală a fanilor Grupului Volkswagen, în cadrul festivalului de la Worthersee.

Gândit ca un exerciţiu pre-producţie, noul Golf GTI Clubsport sărbătoreşte de fapt 40 de ani de la introducerea primului Golf GTI şi ar urma să dea naştere unui model de serie, capabil să umple un gol în gama compactei sportive. Mai exact, un GTI Clubsport va fi poziţionat între actualul Golf GTI Performance (230 de cai putere) şi Golf R (300 de cai putere).

Pentru a putea umple acest gol, GTI Clubsport va beneficia de 265 de cai putere sub capotă şi de un cuplu motor care poate creşte cu 10% graţie unei funcţii temporare de overboost.

Noul Golf GTI Clubsport beneficiază şi de un deflector posterior nou.

La nivel exterior, conceptul va fi recunoscut după un spoiler frontal nou, după praguri laterale înlocuite, după un eleron montat pe acoperiş şi după un deflector posterior.

În comunicatul oficial, Volkswagen susţine că noul Golf GTI Clubsport vine cu o serie de modificări aerodinamce care îmbunătăţesc stabilitatea la viteze mari.

Comentarii (5)

  • ...si caravana trece....
    4 6
  • am vazut azi o mazda 3 pe rosu ala nebun rau de tot e.....bestiala frate!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nu ma pot abtine efectiv la o comparatie cu golfu...cu tot respectu pt. producatorii nemti dar e...efectiv caruta pe langa mazda3...
    10 5
  • O sa dea Focus RS cu el de pamant pe toate partile ! Probabil va costa cat un M3 , dar prostii se vor ingramadi (se gasesc atatia)
    1 2
  • comparatia cu mazda e ca nuca in perete,

    nu vorbim de frumusetea masinii , unde la exterior mazda e peste golf, ci de performata masinii, un nu incap discutii

    daca vii de pe un motor turbo pe benzina gen 1,4 tsi, 1,6 ecoboost nu mai zic de 2,0 tsi si urci intr-un 2,0 skyactive pe benzina , vei avea o mare dezamagire...
    2 5
  • @@zexe
    daca ai facut tu acest test,tot respectul nu contest concluziile trase dar....cu parere de rau, cred ca tot o mazda 3 mi-as lua...poate o chestiune de gust.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru