Volkswagen Golf R pierde 10 cai putere după noile teste de emisii: motorul turbo de 2.0 litri va genera 300 de cai putere

de Daniel Popescu
Vineri, 06.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat că motorul turbo de 2.0 litri disponibil pe Golf R va genera 300 de cai putere după trecerea la noul standard de emisii WLTP, cu 10 cai putere mai puțin decât în prezent.

Constructorii auto sunt nevoiți să opereze o serie de modificări tehnice pentru ca modelele să respecte noul standard de emisii WLTP, care în cazul mașinilor care se comercializează în prezent va intra în vigoare în 1 septembrie.

În unele cazuri, aceste modificări au ca efect o ușoară scădere a performanțelor, iar ultima "victimă" este Volkswagen Golf R. Constructorul german a confirmat că versiunea de performanță a celei mai vândute mașini din Europa va avea 300 de cai putere, cu 10 cai putere mai puțin decât până acum, ca urmare a noilor teste WLTP.

"În contextul noilor omologări, există adaptări pentru tratamentul gazelor de eșapament și pentru putere. De acum înainte, toate versiunile Golf R vor avea un motor de 300 de cai putere", a declarat un purtător de cuvânt al Volkswagen pentru publicația Autocar.

Golf R are sub capotă un motor turbo cu 4 cilindri de 2.0 litri, care oferă un cuplu maxim de 380 Nm la turații cuprinse între  2000 și 5400 rpm.

La sfârșitul lunii iunie, un alt constructor din Grupul Volkswagen a trecut prin aceeași problemă cu unul dintre modelele sale de performanță.

Seat a confirmat la vremea respectivă că motorul TSI de 2.0 litri și 300 de cai putere disponibil pe Leon Cupra 300 a pierdut 10 cai putere în urma modificărilor realizate pentru respectarea testelor de emisii WLTP.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • razvanis
    Si Cupra la fel
    3 0
  • Brembo
    Nemti care triseaza la nesfarsit si prosti care asemenea ii apreciaza.
    3 0
  • Rudolf D.
    @Brembo
    Noroc cu tine care le stii pe toate si ne arati si noua adevarul si calea.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru