Volkswagen Golf, transformat în supercar de 150.000 de euro

de Bogdan Mirică
Vineri, 15.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Casa de tuning Oettinger a expus la Worthersee un Volkswagen Golf de peste 500 de cai putere care atinge 300 de km/h. Preţul său este unul pe măsura performanţelor.

Festivalul de la Worthersee a consemnat şi debutul unor modele supuse unui tuning extrem. Specialiştii de la Oettinger au decis să facă dintr-un Volkswagen Golf R un adevărat supercar. Pentru asta s-au ocupat cu atenţie de ceea ce se ascunde sub capotă şi de şasiu.

Creaţia lor a fost botezată Golf R500 şi foloseşte un motor de 2.5 litri TFSI, intens modificat. După cum o sugerează şi numele, propulsorul pe benzină livrează 518 cai putere, graţie unui nou turbocompresor, unor cilindri noi, unui nou sistem de răcire şi unui ECU recalibrat.

Cuplul motor ajunge şi el la 680 de Nm şi ajută la atingerea unor performanţe demne de un adevărat supercar: acceleraţia de la 0 la 100 de km/h se face în doar 3.4 secunde, iar viteza maximă se opreşte la 300 de km/h.

Compacta a primit un kit de caroserie care modifică radical aspectul.

Esential 518 cai putere dezvoltă noul Golf R500.
300 de km/h este viteza maximă a noului Golf R500.
La nivel exterior, noul Volkswagen Golf R500 beneficiază de un kit de caroserie care include praguri laterale, spoilere noi, un eleron şi jante forjate ATS de 20 de inch cu anvelope Dunlop Sport Maxx.
Interiorul a fost şi el personalizat cu piele Alcantara, scaune sport, cusături portocalii şi inserţii metalice.

Şi pentru că Volkswagen Golf R500 are performanţe demne de un adevărat supercar, nici preţul nu face excepţie, pentru că Oettinger percepe 150.000 de euro pentru creaţia sa.

Pentru cei care consideră că 518 cai putere sunt totuşi puţini, Oettinger a anunţat că va pregăti alte trei pachete de modificare a motorului. Ele vor putea livra 600, 650 şi chiar 700 de cai putere.

Comentarii (9)

  • ...corect ,asta-si merita banii cu varf si indesat...eu l-as cumpara si daca as muri dupa ,de foame...numa body kitu' te unge pe suflet (latura cocalareasca mai ales );de motor...ce sa mai... cand il pornesti iti vibreaza membrana de-ti transmite efectu in toti porii dupa care ,,pielea gainii'' e....iminenta.700cp...nu stok,stalciti...bravo!
    10 10
  • in definitia hot-hatch-ului intra si pretul accesibil, nu neaparat romanului. imi plac hot-hatchurile si golf r, dar la 150.000 euro, iti iei supercar si macar sti o treaba.
    next
    10 6
  • la 150.000 faci supercar si din Mahindra :)
    3 0
  • Cosmin
    Supercar au toti, dar in momentul in care supercar e in spatele tau si te impinge si u cu golf il lasi in urma sa vezi uimire pe supercar. Daca la 518cp are 3.4 secunde si 300km/ora la 650/700 cp se apropie si mai bine de 3 secunde, poate chiar trece sub. Sa tot vezi supercaruri uimite... Merita !
    6 2
  • @cosmin
    poti fi sincer o data-n viata?tu cu golf sa se mire lumea(nu de alta)...si eu cu GTR....mie-mi convine...
    4 4
  • Da @z exact asa este.Latura cocalareasca se vede de la o posta.Are niste muchii taioase exact ca la Miura.Nu crezi? Incredibil cum au putut ingesuiti 500 de cai in portbagaj. Evident ca sunt stalciti.
    3 1
  • @Lache
    ...aluneca-ti-ar privirea pe miura ca pe golf ti-o tai de-a dreptul!!
    4 0
  • Brembo
    Pretul corect, maxim , maxim 60 000 Euro.Si asta cu indulgenta
    3 0
  • A fost greseala mea.Nu am vrut sa ma refer la Lambo Miura, ci la Lexus Mirai.Ala cu katanele lipite pe caroserie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru