Volkswagen ID Buzz, confirmat pentru producție: Bus-ul electric și autonom va avea versiune de serie

de Daniel Popescu
Marti, 20.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a confirmat lansarea în producția de serie a conceptului ID Buzz, un Bus complet electric care va putea să se conducă singur.

La începutul acestui an, Volkswagen a dezvăluit ID Buzz, conceptul electric și autonom al unui vehicul bazat pe celebrul microbuz din anii '50-'70.

Conceptul face parte din seria de concepte electrice lansate sub brandul ID, iar constructorul german a confirmat că acesta va beneficia și de o versiune de serie al cărei nume nu a fost încă stabilit.

"Mașinile emoționale sunt foarte importante pentru brand. Încă vindem multe unități Beetle, în special pe piețele americane. Dar avem și Microbus-ul pe care l-am arătat și recent am decis să îl producem", a explicat Herbert Diess, șeful Volkswagen.

În plus, șeful departamentului de design, Oliver Stefani, a dezvăluit anterior că modelul de serie ar putea avea și alte modele derivate, la fel cum s-a întâmplat în cazul tradiționalului microbuz.

"T1 a avut de asemenea câțiva membri de familie, cum ar fi pick-up-ul sau Samba, așa că ar fi multe posibilități cu această mașină", a explicat el.

Modelul de serie derivat din conceptul ID Buzz va face parte dintr-o amplă ofensivă a celor de la Volkswagen pe piața mașinilor electrice, ca parte a planurilor ambițioase de a lăsa în urma celebrul scandal Dieselgate.

Via Motor Authority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru