Volkswagen ID Buzz este considerat înlocuitorul indirect al lui Touran: nemții speră ca astfel să aducă un plus de culoare în segmentul monovolumelor

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 15.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul Volkswagen ID Buzz este considerat înlocuitorul indirect al actualului Touran. Conform oficialilor germani, viitorul model electric va încerca să revigoreze și segmentul monovolumelor.

În toamna anului 2017, Volkswagen a anunțat că prototipul electric ID Buzz va avea o versiune de serie. Noul model va fi lansat în 2022, va fi produs pe platforma MEB a grupului german și va integra și o serie de funcții autonome de nivel 4.

Acum, reprezentanții Volkswagen spun că viitorul ID Buzz nu va juca doar rolul unui "bus" modern, ci va încerca să revigoreze și segmentul monovolumelor. Oficialii producătorului din Wolfsburg spun că ID Buzz va fi considerat și un înlocuitor indirect al lui Touran, unul dintre monovolumele disponibile în acest moment în portofoliul nemților.

În prezent, Volkswagen comercializează atât Sharan, cât și Touran. Primul dintre acestea va fi scos din producție spre finalul anului, iar voci apropiate companiei spun că și "zilele" lui Touran sunt numărate.

"Mulți vor spune că Touran este o mașină plictisitoare, dar vorbim despre un vehicul eficient și excelent pentru familii. Acum avem alte concepte care să înlocuiască monovolumele: SUV-ul cu șapte locuri Tiguan Allspace și, în curând, ID Buzz.

Aceștia sunt succesorii lui Touran", a declarat Frank Welsch, membru în comitetul executiv al departamentului de Cercetare și Dezvoltare Volkswagen.

Conform oficialului producătorului german, ID Buzz ar urma să aducă "un plus de culoare" în segment mulțumită designului special, dar și datorită spațiului interior oferit.

"ID Buzz va oferi mult spațiu pasagerilor. ID Buzz arată bine, iar versiunea de producție va fi cu mult mai bună decât conceptul. Va fi cel mai bun Touran", a completat oficialul Volkswagen.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • Pacat ca Touran nu va avea o generatie noua, mie mi-a placut design-ul.
    6 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru