Volkswagen ID Lounge: germanii vor prezenta în aprilie conceptul unui SUV electric care va rivaliza cu Tesla Model X

de Daniel Popescu
Luni, 10.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va prezenta la Salonul Auto de la Shanghai conceptul SUV-ului electric ID Lounge, care va avea dimensiuni apropiate de Touareg și va rivaliza cu Tesla Model X.

Piața SUV-urilor electrice devine din ce în ce mai aglomerată pe măsură ce constructorii lansează o gamă variată de modele. Concurența se va acutiza și mai mult după anul 2020, iar pe listă se înscrie acum un nou model Volkswagen.

Constructorul german va prezenta la Salonul Auto de la Shangai din luna aprilie conceptul unui SUV electric cunoscut în prezent sub numele de cod ID Lounge, iar acesta va primi o versiune de serie în 2021.

Informația a fost dezvăluită de publicația britanică Autocar, care oferă inclusiv o serie de detalii atractive despre concept. Acesta va avea dimensiuni apropiate de cele ale lui Touareg, un ampatament de circa 3.300 milimetri și va fi promovat ca un SUV electric de lux. În plus, sistemul de propulsie va fi împrumutat de la conceptul ID Buzz, urmând să fie alcătuit din două motoare electrice care dezvoltă în total 275 de kW (374 CP), putere care-i permite să ajungă de la 0 la 100 km/h în 5.3 secunde.

Între timp, acumulatorul Li-Ion va avea 111 kWh și va permite atingerea unei autonomii de circa 600 de kilometri.

Prin urmare, unul dintre principalii rivali ai lui ID Lounge va fi Tesla Model X.

Volkswagen ID Lounge va fi al treilea SUV electric din gama Volkswagen după ID Crozz (foto) și un nou model cu nume necunoscut care va avea dimensiunile lui Tiguan.

De asemenea, o sursă din cadrul Volkswagen a negat informațiile anterioare cu privire la faptului că Volkswagen ID, primul model electric al mărcii, va primi numele Neo. "Neo a fost un nume de cod intern, dar nu va fi numele sub care vom lansa pe piața primul model ID", a explicat sursă din cadrul constructorului german.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • Ne ameninta de vreo 2 ani cu o stire din asta saptamanal...sa o scoata frate odata si apoi mai vorbim daca ameninta sau nu pe Tesla.
    11 1
  • Tesla model x este pe piata din 2015,am vazut cateva si prin Romania. Intre timp,Vw de ameninta cu prototipuri :))
    10 1
  • Ar fi cazul sa ameninte Tesla si cu o retea de incarcatoare de putere foarte mare ca daca stai cu acumulator de 111 kwh la incarcator actual "rapid" de 20 kw imbatranesti. -peste 5 ore.
    Una e cand incarci un e-golf cu baterie mica alta e cand incarci un monstru de 111kwh
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru