Volkswagen în 2030: 50 de modele electrice și versiuni hibride sau electrice pentru toate modelele din gamă

de Daniel Popescu
Miercuri, 13.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen va oferi versiuni electrificate pentru fiecare model până în 2030, atunci când gama va include 50 de modele electrice și 30 de modele hibride.

Cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, Grupul Volkswagen a anunțat un plan ambițios pentru anul 2030, care prevede o electrificare majoră a gamei.

Astfel, fiecare dintre cele circa 300 de modele ale Grupului german va avea o versiune hibridă și/sau electrică începând din anul 2030. În plus, până în anul 2025, Grupul Volkswagen va avea o gamă de 50 de modele electrice și 30 de modele hibride plug-in.

Modelele vor fi dezvoltate cel mai probabil pe două platforme pe baza unei investiții de circa 20 de miliarde de euro. Partea interesantă este că Grupul va încerca să dezvolte propriile baterii, care inițial vor oferi o autonomie de circa 600 de kilometri. Germanii speră însă să îmbunătățească tehnologia acumulatorilor pentru ca în 2030 autonomia acestora să ajungă la circa 1.600 de kilometri.

"Mașinile electrice nu vor mai fi jucării pentru câțiva oameni", spune Matthias Muller, președintele Grupului Volkswagen, cu referire la faptul că prețurile de comercializare ale mașinilor electrice vor deveni în timp accesibile unui public larg.

În ciuda programului ambițios, Volkswagen nu renunță la dezvoltarea motoarelor cu combustie internă.

"Încă avem nevoie de motoarele convenționale ca punte de legătură. Motoarele convenționale nu sunt rivali. Prin vânzările obținute astăzi obținem profituri pentru cercetare în trenuri de rulare fără emisii", explică Muller.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Acum haideti cu aceeasi poveste ca si la Honda ! nu?
    1 3
  • Daca vor ajunge curand la autonomie electrica de 1.600 km cu noi acumulatori - asta chiar ar fi MAI MULT CA PERFECT !!!!
    Ar fi pur si simplu REVOLUTIA ELECTRICA si nu evolutia electrica !!!!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru