Volkswagen inscrie cinci Touareg-uri in Raliul Dakar din 2010

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 11.11.2009
Editia 2010 a Raliului Dakar va porni pe 1 ianuarie din Buenos Aires, iar Volkswagen va avea 5 Touareg-uri la start. Constructorul german spera sa reediteze performanta din acest an.

Germanii de la Volkswagen doresc sa castige din nou primul loc al clasamentului in editia 2010 a Raliului Dakar. In 2009, Volkswagen a castigat competitia cu modelul Touareg TDI Rally, care era echipat cu un propulsor TDI de 2.5 litri, care oferea 276 CP. Giniel de Villier si Dirk Von Zitzewitz au dominat 10 din cele 13 etape ale competitiei din acest an la bordul lui VW Touareg TDI Rally.

Spre deosebire de anii precedenti, Raliul Dakar nu a avut loc in Africa de Sud ca de obicei, ci in America de Sud. De asemenea, japonezii de la Mitsubishi s-au retras total din competitia Dakar, lasand-ui pe cei de la Volkswagen fara un rival puternic si experimentat. In Raliul Dakarului din 2010 Volkswagen se va intrece cu doi producatori de automobile din China, care vor sa obtina notorietate in urma participarii la aceasta competitie prestigioasa.

Raliul Dakarului 2010 va incepe pe 1 ianuarie Buenos Aires, Argentina. Volkswatgen doreste sa faca performantele Touareg-ului cunoscute in lume, pentru a arata ca SUV-ul din Wolfsburg este cel mai rapid si cel mai fiabil model de raliu din lume.

Rivalii Volkswagen in competitia Dakar 2010 vor fi cei de la Chery cu modelul Reely X5 si GreatWallMotors cu modelul Hover.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (4)

  • adevarul este ca a fi cel mai tare din parcare .. si parcarea goala ... chiar esti tare ...
    2 6
  • ....
    foarte bine......sper sa castige Dakar tot ei
    4 0
  • Dakar
    oooo si daca primesc bataie de la privati.X =raid team cu bmw-urile sau Roby Gordon.Pacat ca nu mai sunt mitsubele si nissan
    1 0
  • :(
    Pacat ca intre modelul de performanta si acel de productie in comun este doar numele. Chiar daca au castigat Dakkarul, Tuareg ramane unul dintre modelele preferate ale service-urilor.
    Oricum, cu asa "rivali" se poate bate si Dacia!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru