Volkswagen investește 500 de milioane de euro în producătorul de baterii Northvolt

de Paul Cosma
Joi, 10.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen anunță o investiție de 500 de milioane de euro într-o nouă rundă de finanțare a producătorului de baterii Northvolt. Astfel, grupul german își menține un pachet de 20% din acțiunile companiei suedeze.

În urmă cu doi ani a început construcția celei mai mari fabrici de baterii pentru mașini electrice din Europa. La acea vreme, pe lista investitorilor se numărau VolkswagenBMW, fondurile de pensii AMF și Folksam sau IMAS Foundation (IKEA). 

Fabrica este construită în orașul suedez Skelleftea, începând cu luna august 2019, de către compania locală Nortvolt, care a adunat inițial un capital de un miliard de dolari de la investitorii menționați. Cu o capacitate inițială de 16 GWh, producția fabricii va fi extinsă ulterior la 32 GWh. 

Volkswagen a anunțat o investiție suplimentară de 500 de milioane de euro în cadrul Northvolt, fondurile fiind destinate extinderii capacității de producție, reciclării, cercetării și dezvoltării. 

Producția bateriilor este programată să înceapă în 2023, potrivit datelor oficiale furnizate de VW. 

Producția planificată a bateriilor litiu-ion a fost deja vândută pe acest deceniu, fiind înregistrate comenzi totale de 13 miliarde de dolari până în 2030. 

Via Volkswagen

Comentarii (5)

  • netam-nissan
    optimist tare cine cumpără acuma blana ursului bipolar din Skellefteå livrabilă în 2030.
    16 0
  • inexorabil
    Întrebare de baraj: ce poate fi mai sănătos pentru plămânii copilaşilor şi ai urşilor binoculari decât…pădurea în sine? Păi, prin faţa ochilor (minţii) ne fuge aceeaşi imagine ca la uzina berlineză a Teslei: nişte ari de pădure au zburat, ca să ne fericească în schimb zero emisii de la electro-mântuitoare.
    15 2
  • 4 ani pentru o fabrica de baterii?
    ceva nu se leaga
    4 2
  • Tesla Berlin gigafactory:
    "It will be capable of over 100 GWh per year and possibly over time, it will be going over 200 to 250 GWh"
    6 0
  • Seriff
    @Inexorabil, pai normal, facem fabrici care polueaza de rup, unde, evident in mijlocul padurii ca sa fabricam masini care ''nu polueaza''.
    Dar na, fraierii pun botul, dau banu'
    Apropo misto cotiera la ID3 ala, arata ca la microbuz, pana si aia de Logan e mai reusita.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru