Volkswagen, livrări în scădere cu 5% în noiembrie, după performanțe negative în Germania, SUA și Asia: nemții speră totuși la un nou record în 2018

de Paul Cosma
Vineri, 07.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În luna noiembrie, Volkswagen a livrat 564.500 de mașini în toată lumea, cu 5% mai puțin decât anul trecut în aceeași perioadă. Potrivit datelor oficiale, VW trebuie să livreze cel puțin 530.000 de vehicule în decembrie ca să egaleze recordul din 2017.

Livrările celor de la Volkswagen au înregistrat o ușoară scădere în luna noiembrie, dar nemții susțin că efectele WLTP încep să devină tot mai puțin pronunțate la nivel european.

La nivel global, Volkswagen a livrat în noiembrie un număr de 564.500 de mașini, în scădere cu 5% față de noiembrie 2017. Rezultatul a fost influențat negativ de cifrele din Germania (-4.7%), SUA și Canada (-8%), dar și de regiunea Asia-Pacific (-7.2%).

Per total, din ianuarie și până în noiembrie, Volkswagen a livrat 5.7 milioane de autoturisme către clienți, în creștere de 1.2% față de anul trecut. Pentru ca VW să egaleze măcar recordul de anul trecut, compania mai are nevoie să livreze 530.000 de unități în decembrie.

În ciuda condițiilor dificile cu care ne confruntăm, Volkswagen este foarte bine poziționat cu privire la livrări. Rezultatul din acest an depinde de cum ne vom descurca în decembrie. Avem nevoie de 530.000 de livrări ca să egalăm recordul din 2017.

Cred că putem să reușim și chiar să avem o ușoară creștere,” a declarat Jürgen Stackmann, membru în board-ul VW.

Via VW

 

Comentarii (2)

  • VW vinde mai mult de jumătate din producție în Asia Pacific, este de departe cea mai mare piață pentru ei, cea mai slabă Europa de Est și Centrală, cu toate că sunt mulți care chiar cred că doar România ajută mult acest brand, îl ajută cu fix 0, 0....%.
    7 0
  • @Dan, ajuta si România cum poate...mai exact prin cumpărarea din Germania a unor golf.uri 5-6-7...Passat.uri B6-7-8...si tot ce mai au în gama fabricate 2006-2016...iar nemții cumpără masinile noi din gama Vw
    modele 2018... (eventual pe benzina)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru