Volkswagen Passat sărbătorește 30 de milioane de unități produse: primul Passat a fost lansat acum 46 de ani

de Paul Cosma
Vineri, 05.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul Volkswagen Passat a ieșit de pe liniile de producție în data de 14 mai 1973. În cei 46 de ani care au trecut de atunci, sedanul german a fost produs în 30 de milioane de exemplare, bornă atinsă la începutul lunii aprilie 2019.

Ziua de 3 aprilie este una importantă pentru Volkswagen. Constructorul sărbătorește modelul Passat, a cărui producție totală a ajuns la 30 de milioane de unități.

Exemplarul cu numărul 30.000.000 este un Passat GTE și a fost produs în cadrul uzinei din Emden, urmând să devină vehicul de test pentru presa internațională în lunile ce urmează.

“Passat este unul dintre cele mai importante modele din istoria Volkswagen, din momentul lansării sale acum 46 de ani,” a declarat Ralf Brandstätter, Chief Operating Officer la Volkswagen.

În prezent, Volkswagen produce modelul Passat la 10 fabrici de pe 3 continente și este comercializat în peste 100 de piețe.

Primul Volkswagen Passat a fost produs la Wolfsburg în data de 14 mai 1973. Alături de Golf și Beetle, Passat este unul dintre cele mai vândute modele Volkswagen din toate timpurile.

Via Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru