Volkswagen plănuieşte Touareg CC - rival pentru BMW X6

de Mircea Meșter
Luni, 06.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Moda SUV-urilor-coupe se extinde din Munchen la Wolfsburg. Volkswagen are de gând să scoată în 2015 un Touareg cu spatele "tăiat" care va primi particula CC.

BMW X6 naşte prozeliţi. Doctrina SUV-urilor coupe, inventată de BMW într-o încercare reuşită de a prezenta o alternativă viabilă la SUV-urile clasice, este pe cale să acapareze şi ceilalţi producători, startul urmând să fie dat, aşa cum era oarecum normal, în Germania.

Următorul brand pe lista celor care îşi doresc un SUV coupe pare să fie Volkswagen, care va duce mai departe povestea conceptului CrossCoupe, prezentat în premieră mondială în cadrul Salonul Auto de la Tokyo în 2011. Nu e vorba însă de un model bazat pe acest concept - unul destul de redus în dimensiuni - ci de o viitoare versiune coupe a lui Touareg, care ar putea să fie lansată în 2015 şi să se numească, simplu, Volkswagen Touareg CC.

Nu este singurul model de acest tip pe care Grupul Volkswagen îl are în vizor, cei de la Audi fiind deja pregătiţi să scoată pe piaţă un viitor Q6, SUV-coupe care va fi aşezat în gamă între Q5 şi Q7.

via Leblogauto

Comentarii (20)

  • Lexmark
    Chuck, eu ti-am dat unul din voturile negative nu ca ar fi X6-le (mai) bun la ceva ci ca miroase de la o posta dupa tine a cocalar...
    Ideea e alta, oare cei de la VW nu sunt in stare sa vina si ei cu ceva nou (vezi chinezaria de CC, replica la CLS) si acum hidosenia asta de concept ,alta replica (la o alta replica dupa Ssangyong Actyon)?....
    Nu mai amintesc aici de prototipul din Dakar al Lancerului EVO care ca sa vezi,la fel ca Actyon-ul a aparut inainte de X6.
    16 20
  • ....bine,numa sa nu aiba aceeasi soarta ca phaetonu...nu stiu daca e tocmai cazul ca vw sa ...se intinda unde nu poate ajunge....mai bine ar face asta prin ...audi
    4 6
  • Chinezaria de CC este unul dintre putinele modele VW care chiar arata bine, pana la face-lift cel putin. Cat despre acest viitor model, nu inteleg dc trebuie sa fie de la VW si nu doar de la Audi.
    10 6
  • @lexmark

    filosofia de piata a grupului este de adaptare rapida nu neaparat la cerintele pietei (si pentru ca ei nu inventeaza cerere) ci ca raspuns instantaneu la oferta concurentei.

    Asta, plus, abundenta de modele si versiuni gasite si regasite la toate marcile din cadrul gruplui (modificand o vopsea sau o linie minora de design) duc la sufocarea concurentei si la amplificarea impresiei (reala de altfel) ca WV (ca si grup) ofera fiecaruia ce vrea.

    So, oricand din oferta generala a constructorilor voi regasi un echivalent la WV grup. Si invers.
    10 5
  • De ce nu scot una de serie care sa arate exact ca in imaginea prezentata in articol? Eu cred ca ar face ravagii pe piata.
    11 6
  • Range Rover Evoque e mai frumos
    5 7
  • AM

    citesc commnetul lui skytasy....CE NU ESTE IN REGULA cu el?

    5 manutze rosii oferite cu generozitate de niste analfabeti. Administrarea si moderarea lasata DOAR la latitudinea vizitatorilor AM este complet eronata. De multe ori comentarii de bun-simt sau neutre sunt ascunse fara nici o explicatie logica.

    Ma alatur lui antonny (parca el) si, sunt sigur, altor multora ce sunt nemutumiti de algoritmul de "moderare" ce functioneaza aici.

    Propun posibilitatea de a comenta pe AM doar a persoanelor inscrise pe site ce au peste 14 ani (datele din CNP fiind obligatorii la inscriere). Nu cer trecerea unui test de inteligenta dar un minim de requirements se impune :)

    Mi se pare ridicol ce se intampla.
    6 3
  • Gelutzule, CNP-uri sunt destule pe net si nu te doare manutza sa dai afisare ? Eu asa fac la comentariile pe care nu le vad. De multe ori gasesc ceva interesant.
    3 1
  • revin cu o o adaugire la cererea mea:

    cred ca se impune si trecerea unui test de inteligenta pentru noii veniti dar si pentru cei deja inscrisi
    4 1
  • men@gelu
    si cum ti se pare comentariul lui antonny vis a vis de acest post? ti se pare un comentariu f destept sau nu? ( tinand cont de faptul ca evoque este o masina de lux pt un segment dedicat si mult mai restrans iar VW ofera acest produs pt clasa medie/medie+ ! are vreun rost comparatia?)
    semnat un fan vw
    1 1
  • @gelu...... ce sa le poti cere celor de la Automarket .......azi oamenii au sters comentarile pe care le-am facut la stirea despre mazda ......am cerut de nenumrate ori sa vina cu argumente si probe cu ce am incalcat regulamentul de inscriere .....NU AU RASPUNS .......dar asta e Romania iti inchid gura si pe internet ......Drepturile si libertatile fundamentale sunt incalcate .......dar Automarket va atasez mai jos ce scrie la articolul 30, aliniatul 1 inscris in Constitutia Romaniei......:"(1)Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public sunt inviolabile."
    3 2
  • @antonny....si mie mi s-a sters un comentariu facut ca un raspuns la ineptiile unui individ ce hoinareste prin zona si a carui posturi cam 90% sunt lasate la vedere....probabil ca face trafic. Pe de alta parte AM e un spatiu privat cu acces public iar regulamentul devine flexibil conform necesitatilor celor ce administreaza acest spatiu virtual. Dar sunt sigur ca pot fi aduse imbunatatiri...

    @men...cu antonny am avut la un moment dat un schimb de focuri..si voi mai avea dar macar nu injura ca birjaru si nici n-are idei de tipul: e facut de "x" ce pot sa ceri? e un carnat nemtesc e plictisitor! sau francezii trebuie sa faca ce stiu ei mai bine, adica parfumuri si sa se lase de masini. Asa ca postul lui antonny (tinand cont ca face referire doar la design) nu mi se pare nici destept si nici "destept".
    2 1
  • Lasand la o parte discutiile de mai sus... si nu vreau sa fiu rautacios, si mie mi s-au sters comentariile. Insa mai putine si sincer sa fiu si eu le-as fi sters... mai toate aveau legatura cu Renault. Cine stie ce se petrece la o stire despre Renault intelege la ce ma refer.

    Nu mi se pare o idee deloc rea, pentru ca este un segment care se cere, iar X6 este o masina scumpa pentru multi. VW ar face ceva mai accesibil, asa cum s-a intamplat si cu Passat CC. Deci Dane, tocmai din cauza asta nu va fi un Audi. Practic nu va fi un concurent pentru X6 daca ar fi facut de VW si practic nu ar avea concurenta directa. Deci ar fi totusi o miscare inteligenta.
    7 1
  • Caline, problema este ca si Audi va scoate pe piata un viitor Q6, asa cum scrie la sfarsitul articolului, de aia am o nelamurire, si Touareg CC si Q6, sa fie :)
    3 0
  • Pai vor fi masini cu preturi diferite, adica cel putin 15-20000 de euro. Audi va avea modelul lui, VW modelul lui. Fiecare adresat unui anumit target:)
    5 0
  • da,

    fiecare cu targetul lui de....pret
    1 1
  • @mirceamester
    Prozeliti nu prezeliti
    0 1
  • Toti frustratii care nu nici macar dacia logan isi dau cu parerea auzi si tu chinezarie pai toate masinile au ceva asemanator cocalarilor cand o sa conduceti si voi un passat cc atunci sa vorbiti tarani obositi
    1 2
  • ATENTIE NU BMW X6 ESTE CEL CARE A INVENTAT SUVUL COUPE CI SSANGYONG CU MODELUL ACTION.
    3 1
  • adrin floraru
    e tare masinuta fratilor ce aveti nu e clara situatia, putin si bun.... asa sintem noi ROMANI calici,adica mult si prostii scuze si prost
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru