Volkswagen Polo BlueMotion: 1.563 kilometri cu un plin

de Sebastian Toma
Marti, 31.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei de la Volkswagen au parcurs un traseu de 1.563 de kilometri la bordul unui Polo BlueMotion cu un consum mediu de numai 2.9 litri la sută, consumând doar un rezervor de carburant.

Volkswagen Polo BlueMotion a realizat un record de autonomie, parcurgând 1.564 kilometri cu un rezervor plin. Testul de consum, realizat de instructorii Volkswagen Driving Experience sub supravegherea Dekra a pornit din Wolfsburg, de la celebrul Autostadt şi a trecut prin Leipzig, Monaco, Munchen, Stuttgart, Frankfurt, Kassel şi a revenit în Wolfsburg. Deşi Polo BlueMotion are un consum mediu declarat de 3.3 litri la sută, instructorii Volkswagen Driving Experience au obţinut un consum mediu de 2.9 litri la sută pentru această călătorie.

Testul de consum a abordat atât trasee urbane, cât şi trasee din afara oraşelor şi de pe autostrăzi, de unde şi viteza medie de 84 km/h. Exemplarul Polo BlueMotion a fost escortat de un Volkswagen Passat BlueMotion, în care au stat trei instructori care nu au avut legătură cu testul şi bagajele instructorilor din Polo BlueMotion. Pe acelaşi traseu, Volkswagen Passat BlueMotion a obţinut un consum de 4.2 litri la sută, deşi nu a fost condus cu la fel de multă grijă pentru un consum redus.

Volkswagen Polo BlueMotion are un rezervor de carburant de 48 de litri. Potrivit estimărilor realizate de Biroul Federal de Statistică din Germania, şoferul german mediu parcurge 11.000 de kilometri pe an, ceea ce înseamnă că şoferul unui Polo BlueMotion are un cost de 3.50 euro la fiecare 100 de kilometri şi are nevoie de numai opt plinuri pe an.

Via Autoblog.it

Comentarii (4)

  • Cred ca e vorba de motorul 1.2 tdi / 75cai (3 cilindrii) nu ? Nu scrie nicaieri in articol despre ce motor vorbim !!

    Ca si comparatie ford fiesta 1.6 tdci / 95 de cai econetic consuma tot 3.3 si are putere si cuplu cu 20 % mai mare ..asa ca mare branza nu a facut VW cu polo blue motion
    22 15
  • Stii care este diferenta intre consum declarat si efectiv?
    8 11
  • Consumul declarat se calculeaza la toti producatorii la fel conform unor normative UE (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32004L0003:EN:NOT)

    Cel efectiv e ceva "subiectiv" care depinde de sofer + conditiile de drum.
    12 3
  • Decat VW-uri,mai bine Dacia.Nu pot sa le pap.Marca asta este in stare sa faca in asa fel incat si volanul sa se strice,numai ca sa faca profituri in service ( am dat un exemplu).Sa se sepe cu ele pe cap ca nu sunt bune de nimic.
    12 19

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru