Volkswagen Polo R, confirmat oficial de germani cu 250 de cai şi 4Motion

de Bogdan Mirică
Miercuri, 22.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen face ultimele pregătiri pentru a lansa o versiune de performanţă R a actualului Polo. Modelul va oferi 250 de cai putere şi o tracţiune integrală 4Motion.

Pentru a profita de capitalul de imagine obţinut de piloţii şi maşinile sale în WRC, Volkswagen va dezvolta o versiune de performanţă R a actualului Polo.

Proiectul s-a născut după ce Ogier a adus primul titlu în WRC pentru VW în 2013 şi după ce colegii de la Audi au demonstrat că există cerere şi potenţial pentru un S1 cu tracţiune integrală, model despre care v-am vorbit la începutul săptămânii şi pe care îl aşteptăm la Geneva.

Audi S1 va debuta în luna martie cu 230 de cai putere

Versiunea de serie este testată deja în condiţii extreme în nordul continentului. Potrivit Autocar, hot-hatch-ul va beneficia de serviciile unui motor pe benzină de 2.0 litri, cu patru cilindri, capabil să dezvolte 250 de cai putere. Resursele vor fi exploatate cu ajutorul unei cutii automate DSG cu şase rapoarte.

Esential 250 de cai putere va oferi viitorul VW Polo R.
250 de km/h ar urma să fie viteza maximă a viitorului Polo R.
Despre performanţe, surse neoficiale vorbesc laudativ: un sprint de la 0 la 100 de km/h în mai puţin de 6 secunde şi o viteză maximă de peste 250 km/h.

Pentru a putea aşterne pe şosea cei 250 de cai, Volkswagen va folosi deja popularul sistem de tracţiune integrală 4Motion alături de o suspensie regândită, de tip Multilink, pentru ambele axe.

Despre data lansării nu sunt informaţii clare.

El ar putea fi expus în cadrul Salonului de la Geneva, în luna martie, alături de un facelift aplicat lui Polo cu ocazia apropierii de jumătatea carierei. Spre deosebire de modelul Polo R WRC, dezvăluit anul trecut şi limitat la numai 2500 de unităţi, noul Polo R va fi un model indepenedent, cu o producţie normală.

Volkswagen Polo R WRC - un nou hot-hatch de 220 cai putere

Comentarii (8)

  • o chestiuta interesanta, problema e ca tot copii de 20 de ani se vor da cu ea si la ce poate dracia asta suna cam periculos.
    14 3
  • Oricat putere ar avea, nu poate excela la alta capitole gen lux si calitate ireprosabila cum avea Rover 25 o masina iata mai veche, dar cu niste finisaje exemplare pentru clasa ei. Intr-adevar, Polo dovedeste ca cine arata bine nu are nevoie de o descriere complexa, o singura privire este suficienta, dar toate pretentiile nu se rezuma numai aici. Iar din punctul asta de vedere VW pierde.
    3 22
  • Rover 25 masina de lux si calitate ireprosabila ? In ce lume traiesti ? Da-mi si mie pastila aia sa visez frumos cu ochii deschisi. Probabil dupa Dacia 1310 , Rover 25 este urmatoarea masina proasta care se strica foarte des dupa ce parcurgi 100.000km cu motorul.
    13 2
  • Nu fi naiv,

    Aspectul nu tine numai de pantofii pe care ii porti sau de hainele pe care le cumperi, ci tine mai degraba de individualitatea ta adica aceea de a fi increzator si pregatit.
    Rover 25 este o masina foarte stilata (prin comparatie cu ''fadul'' Polo), spatios si remarcabil de puternic, emana aceeasi personalitate oriunde l-ai duce pe cand Polo are de suferit.
    Sa auzim numai de bine !
    5 11
  • Si eu sper sa auzim numai de bine ca la felul cum prezinti masinile entry englezesti numai o minune mare ar face ca rover sa mai existe.
    Astea sunt din coltul blocului!
    4 2
  • @Inexo-cuantic - Daca e sa vorbim de stil in gama Rover cred ca modelul Rover 75 ar fi mult mai nimerit!
    Este o masina care mi-a placut foarte mult din punct de vedere al design-ului (mai ales interior) dar din ce am vazut ca motoare sau fiabilitate nu au excelat, asta fiind si motivul falimentului.
    4 2
  • zagato26,

    Tin sa recunosc ca acesta a fost si pentru mine motivul prin care mi-am ales Rover 75 acum multi ani. Fiabilitatea nu a excelat si asta datorita faptului ca anumite parti sunt luate de la BMW. Dar nu asta conteaza, masina asta imi ofera ceea ce vrea sa impresioneze la prima vedere adica : confort, finisaje de lux, si dotari excelente. Marea frustrare pentru mine este faptul ca eu am dar foarte multi bani pe ea de noua, iar acum SH se vinde la niste preturi ''fanteziste'' de mici. Oricum nu am de gand sa renunt la ea, fiindca ofera peste confort concurenta la anii ei.

    Sa auzim numai de bine !
    3 4
  • @baieti
    Rover a dat faliment pt ca nu putea supravietui singur, dupa ce-a scapat Bmw de ei s-au dus la vale, au fost modele mai nefiabile decat 75 si marcile respective n-au dat faliment, te pomenesti ca inainte de Bmw, Rover era vreo marca super fiabila, era chiar mai proasta.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru