Volkswagen pregătește extinderea gamei de modele electrice: subcompacta ID.1 și SUV-ul de oraș ID.2 apar în următorii patru ani și vor costa sub 20.000 de euro

de Daniel Popescu
Luni, 23.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen intenționează să lanseze până în 2024 o subcompactă electrică sub numele ID.1 și un SUV electric de oraș numit ID.2. Ambele modele ar urma să coste mai puțin de 20.000 de euro.

Volkswagen își conturează deja un plan ambițios pentru extinderea gamei de modele electrice sub noul brand ID. Potrivit unor informații dezvăluite de oficialii Volkswagen pentru publicația britanică Autocar, producătorul german a stabilit deja reperele pentru încă două modele electrice care urmează să fie prezentate în următorii patru ani.

Astfel, Volkswagen ID.1 va fi o subcompactă electrică care va fi disponibla pe piață începând din 2023. Practic, noul model ar urma să fie o versiune electrică pentru actualul Volkswagen Polo.

Între timp, Volkswagen ID.2 va lua forma unui SUV electric de oraș, urmând să reprezinte versiunea electrică a unui Volkswagen T-Roc. Prezentarea oficială ar urma să aibă loc în 2023, în timp ce vânzările vor începe un an mai târziu.

Constructorul de la Wolsfburg intenționează să comercializeze ambele modele cu prețuri mai mici de 20.000 de euro, însă îndeplinirea acestui obiectiv va depinde și de scăderea prețurilor la baterii în următorii ani.

Informații despre un SUV electric de oraș sub brandul ID care să coste mai puțin de 20.000 de euro au apărut încă de la începutul acestui an. Ambele modele ar urma să fie produse la uzina de la Emden din Germania, care trece printr-o serie de modificări pentru a se adapta la producția de mașini electrice.

Primul model din noua gama ID va fi Volkswagen ID.3, un hatchback electric pentru care livrările vor începe în vara anului viitor. De asemenea, Volkswagen va prezenta în luna februarie și SUV-ul electric ID.4 (foto).

Via L'Argus, Autocar

Comentarii (9)

  • Viitorul ID.2 ar fi mai degrabă un T-Cross *curentat* şi nu un T-Roc.

    Cât despre pseudo-SUV-ul ID.4-Crozz, deşi anunţat că va fi mai mare ca pseudo-vanul ID.3, îmi pare tras la xerox... şi ăsta nu-i un compliment.

    În fine, nişte voci vecine de gard cu Băse şuşoteau că are informaţii şi despre un e-VW ID.13-Matrozz (amfibiiu), dar cine să-l mai creadă pe Petrov... :=)
    25 9
  • ACE - Craiova
    Cititi aceasta stire alaturi de alta, in care Elon Musk spune ca, din anul 2020 va fi pe piata - foarte probabil - un nou tip de baterie de acumulatoare care:
    - va fi capabila sa acopere o distanta de 1.000.000 de mile (cca. 1.600.000 km);
    - va avea un ciclu de viata de circa 20 de ani;
    - va dura de doua sau trei ori mai mult decat cele Li-ion actuale ce echipeaza masinile TESLA. Acestea sunt produse acum de PANASONIC....
    Noile baterii de acumulatoare se vor preta la un set mare de incarcari/descarcari astfel incat se vor putea utiliza si la camionete, camioane etc..

    Ultimele bariere in vederea extinderii utilizarii masinilor electrificate vor fi demontate in curand.

    Vezi:
    https://insideevs.com/news/371993/tesla-jeff-dahn-million-mile-ev-battery/

    Apropos de intrebarea unui fan AM:

    Am condus si un vehicul EV (RENAULT Zoe) care mi-a lasat o impresie de masina ce deschide unele drumuri si, chiar daca nu m-a dat pe spate - LA PROPRIU - aidoma altor masini cu motor termic, m-a facut sa inteleg foarte clar ca, G. Buhnici care are acasa un TESLA Model 3 (cu o baterie de 75 kWh) este UN MARE NOROCOS.
    Din panourile pe care le are instalate acasa (putere totala 20 kW), poate sa-si incarce full bateria masinii in DOAR 4 ORE, sa mearga fara intrerupere 500 km si sa faca acest lucru GRATIS timp de minim 10-15 ani....(aici ma refer in principal la durata de viata a panourilor fotovoltaice - unii producatori indica si o garantie de 10 sau 12 ani pentru acestea....OARE MAI EXISTA PE PIATA UN PRODUS care sa ofere o asemenea garantie de utilizare.....?!).

    Apropos de RENAULT Zoe, la lansarea din 2013 avea o baterie de 22 kWh, de un an dispune si de o varianta cu baterie de acumulatoare de 41 kWh (acesta ofera o autonomie REALA de circa 250 km) iar de la anul va avea, in varianta modernizata Zoe II 2020, o baterie de 52 kWh....
    EVOLUTIE sau REVOLUTIE, (chiar mai conteaza?!), in practic, ACEEASI carcasa cu cea actuala.....?!

    Astept cu nerabdare sa fac un test drive cu NISSAN Leaf II care inca nu este disponibil in Craiova decat pentru ...vizionare....Leaf II poate oferi o repriza 0-100 km/h in doar 7,5 secunde.....

    Interesant este ca, la NISSAN Leaf II, bateria cea mai puternica (60 kWh) ciupeste din GARDA la sol cca. 1,5 cm fata de varianta cu bateria de 40 kWh).....Mai concret 13 cm versus 15,5 cm....ceea ce, la "gropitele" noastre neaos romanesti inseamna totusi ceva.....
    Volumul portbagajului, pentru ambele varianta de putere, (435 litri) este insa foarte OK pentru cei mai multi dintre noi....

    O ZI SUPERBA SA AVETI !!!!!
    20 15
  • someone
    daca id3 ofera interior de passat la dimensiuni exterioare de golf, atunci id1 ar trebui sa ofere interior de golf la exterior de polo. ceea ce e f interesant pentru o masina de oras.
    dar din nou sant oferite doar planuri cincinale, fara niste date concrete despre baterie, autonomie, motor.
    18 7
  • Buhnici
    Ca hipster ce sunt am decartat banu jos cateva zeci de mii pentru panouri si instalatiile aferente plus iarasi multe zeci de mii pentru masina Tesla. Asta pentru ca ma plictisisem deja de masinile super sport pe care le-am avut pana acum si ca exponent de varf al protipendadei ecoplaisiriste de Pache Protopopescu (un fel de Dorobanti progresist n.r.) trebuia sa ies cumva in evidenta. Vorba fie intre noi, nu mai puteam tine pasul cu noii imbogatiti, am si eu o limita, intelegeti? Dar acum ii fac din nou cu tesla mea. Ce sa zic, nu platesc nimic la curent si rad de aia care isi iau parlitii motorina de 50 de lei ca sa se mai taraie 2 saptamani. Apropo. In curand voi prezenta un interviu cu Greta Thunberg. Tebuie sa trecem toti de urgenta pe electrice, ca sa nu ia planeta foc. Ati vazut ghetarii din Carpati. Nu, ca s-au topit acum 10000 de ani. Asa vreti sa arate si Alpii peste alti 10000?
    21 13
  • Edikkk
    Wow.... Aşa mai merge măi VW !

    Este ca o deschidere la şah, bună.

    Succes VW.
    10 14
  • Dragi băieți electreți, :-) adevărata revoluție-ncepe cu asta:
    https://www.electrive.com/2019/09/13/renault-hits-on-china-with-ultra-low-price-electric-car/
    ...adică c-un preț de bază de 7900 € pentru un K-ZE urban simpatic (max. 9.140 € binișor echipat) -- OK, cu *doar* 44 CP și Vmax. 105 km/h (limitată, că la puterea dată ar trebui să bage cât o Dacie 1100, adică 135 km/h.)
    Bateria e totuși de 26,8 kWH și autonomia -- de cca. 250 km.

    Zoe nu mă dă pe spate, sincer (mai ales la prețul umflat peste e-Corsa și e-208 care pot încărca și la 100 kW, nu doar la 50 max.), iar Leaf nici atât, cu termo-managementul bateriilor lipsă.

    @someone: Punct ochit.

    @Buhnici: :-) Bună auto-parodia -- de care-s convins că *adevăratul* sfertodoct Buhnici nu-i capabil.
    Chiar dacă pare priceput la toate... și de fapt la nimic.
    Așa și trebuie să fie însă #the influencers. Idioți utili (puțini știu și cui...)
    24 10
  • andrei
    chestia e ca id3 nu ofera interior de passat. nici ca spatiu nici ca si calitate. se apropie la spatiu. la calitate e cam jale.din pozele alea si din filme zici ca e un polo de acum 3 generatii si cu echiparea cea mai ieftina. plus.....tamburi pe spate? nu, mersi. la o masina de 40k euro puteau pune discuri si pe spate.
    6 3
  • Este o moda si la telefoane, si la masini incepe...aceasta cu numerotarea lor. UP- e VW1, Golf- e VW2, Passat VW3. Sunt prea retarzi hipsterii ca sa tina minte denumii mai complicate? Generatia mobile?
    6 3
  • Parca încep să-mi aduc aminte de plenarele lu Ceaușescu cînd deschid ăștia de la vw gura
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru