Volkswagen prezintă prototipul autonom ID.Buzz AD: va fi folosit pentru servicii de ridepooling din 2025

de Paul Cosma
Luni, 06.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen și Argo AI au colaborat pentru dezvoltarea lui ID.Buzz AD, un prototip autonom care va fi folosit pentru servicii de transport de pasageri începând din 2025.

În 2016, grupul Volkswagen se lărgea cu un nou brand destinat să ofere o alternativă la transportul în comun. Marca Moia a revenit în atenția publicului cu ocazia Salonului Auto de la Munchen, acolo unde producătorul german a dezvăluit un prototip autonom sub numele ID.Buzz AD (autonomous driving). 

VW spunea acum 5 ani că Moia se va lansa sub forma un serviciu de shuttle care operează pe rute personalizate în funcție de nevoile utilizatorilor săi, care vor putea să comande o mașină cu ajutorul unei aplicații de smartphone. 

Sub un serviciu operat de Moia, Volkswagen și partenerii de la Argo AI vor să lanseze pe piață, în 2025, primele vehicule de serie derivate din ID.Buzz AD. 

Mai multe prototipuri sunt testate intens în mediul urban, inclusiv în zona Munchen, pentru ca lansarea comercială să decurgă conform planului VW. 

ID.Buzz AD folosește o serie de camere și senzori de ultimă generație care pot detecta obiecte aflate la o distanță de 400 de metri, conform datelor oficiale. 

Via Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru