Volkswagen rămâne constructorul auto cu cele mai mari investiții în cercetare și dezvoltare: Daimler și Toyota completează podiumul

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 14.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a investit 13.1 miliarde de euro în cercetare și dezvoltare în anul 2018 și a ocupat prima poziție în topul constructorilor auto, în fața celor de la Daimler (8.6 miliarde) și Toyota (7.8 miliarde).

Comisia Europeană a publicat recent un amplu raport cu privire la investițiile realizate de marile companii în cercetare și dezvoltare la nivel global în anul 2018.

Datele oficiale arată că cele mai importante 152 de companii din industria auto au investit în total 117 miliarde de euro, în creștere cu 2.5% comparativ cu ediția precedenta a topului.

Cel mai mare investitor din industria auto a fost Grupul Volkswagen, cu 13.1 miliarde de euro. Totuși, pentru prima oară după patru ani, germanii au pierdut prima poziție în clasamentul general, în favoarea companiilor de tehnologie Samsung (13.4 miliarde) și Alphabet (Google, cu 13.3 miliarde).

Podiumul industriei auto a fost ocupat de Daimler cu 8.6 miliarde, în creștere cu 15%, și Toyota, care a investitit în cercetare echivalentul a 7.8 miliarde de euro, în creștere cu 2.6%.

Americanii de la Ford au alocat anul trecut 6.6 miliarde de euro în acest domeniu, ușor mai mult decât BMW (6.1 miliarde) și Honda (5.4 miliarde).

Între timp, cei de la Nissan s-au oprit la 3.6 miliarde de euro, în timp ce Grupul PSA Peugeot-Citroen a alocat 2.97 miliarde de euro, iar Renault 2.9 miliarde.

Dintre marii constructori auto, cele mai mici sume au fost alocate de Alianța Fiat-Chrysler cu 4.28 miliarde de euro.

Via Autoactu

Comentarii (6)

  • Costel
    ii fain cand spun ca vw ii reper in lumea auto
    numerele ii in favoarea mea
    oameni rai ii destui
    vw rullzz
    3 17
  • Jumatate din sumă cred c-au cheltuit-o pe marketing, VAG adică.

    Suma investită de FCA mi se pare prea mare la ce modele noi se anunță în viitorul apropiat în acest grup.
    12 1
  • Edikkk
    Cât din suma VAG a fost pentru dezvoltarea maimuţei ??
    10 5
  • Crede Dracu asa ceva!
    20 2
  • Plin de zmei pe aici, unu si unu. Nici statisticile nu sunt de incredere pentru romanii, ei crede doar in A3 si mama omida.
    3 4
  • asa e cand scoti fum negru de dizel..tre sa tragi tare sa ii ajungi din urma pe adevaratii inovatori din domeniu
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru