Volkswagen readuce la viață Polo Harlekin, o ediție multicoloră ingenioasă, lansată în 1994

de Florin Ardeleanu
Sambata, 23.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ca un omagiu adus celebrului Polo Harlekin, din anii '90, divizia Volkswagen din Olanda a recreat acum tema multicoloră pe un Polo de ultimă generație.

Cea de-a treia generație Volkswagen Polo a debutat în 1994. Odată cu ea, constructorul din Wolfsburg a introdus un nou sistem de producție, botezat "Baukasten".

Pe scurt, clienții aveau la dispoziție patru "blocuri" (sistem de propulsie, echipamente, dotări opționale și culori) care îi ajutau să-și configureze noua mașină după bunul lor plac.

Pentru a fi mai ușor, Volkswagen a inventat chiar și un cod de culoare: albastru pentru propulsie, galben pentru echipamente, roșu pentru opționale și verde pentru culori.

Apoi, producătorul german a dezvoltat 20 de exemplare Polo multicolore pe care le-a folosit în scopuri promoționale. În acest fel, Volkswagen voia să demonstreze cât de ușor pot fi schimbate între ele componentele noului model.

Clienții s-au îndrăgostit rapid de aceste mașini. Așa se face că, în 1995, Volkswagen Polo Harlekin a devenit un model de serie. Deși inițial se vorbea despre o producție limitată la 1.000 de exemplare, în final germanii au asamblat circa 3.800 de unități.

Și procesul de construcție era neobișnuit.

Volkswagen dezvolta patru modele Polo, vopsite în culorile de care pomeneam mai sus, și mai apoi schimba panourile de caroserie între ele.

Acestea erau alese aleatoriu astfel că, nici chiar clientul nu știa exact ce combinație de culori primește.

Divizia Volkswagen din Olanda a vrut să-i aducă un omagiu acestui model special. Așa a luat naștere acest Polo Harlekin de ultimă generație, vopsit în aceleași culori ca și cel original: Chagall Blue, Ginster Yellow, Pistachio Green și Tornado Red.

Spre deosebire de modelul care a debutat în urmă cu 26 de ani, exemplarul modern rămâne unicat. Cel puțin pentru moment.

via Motor1

Comentarii (9)

  • Johnny
    Ce mai...frumusete de masina...lol
    10 10
  • Cameleonus Rex
    În mod sigur va rămâne unicat.
    Pentru că nu poți să-ți cumperi o astfel de mașină decât dacă ești diliu sau vrei să știe tot universul că ești pe invers.
    17 15
  • Am văzut în trafic vreo două astfel de Polo III, dar habar n-aveam că sunt așa din producție. Eu credeam că-i o modă locală a vopsitorilor auto. La început, credeam că-i doar una în oraș, până am văzut două în aceeasi zi, cu numere de înmatriculare diferite! Cum de nu m-am întrebat atunci de ce e moda asta doar pe Polo? Interesantă abordarea VW!
    8 2
  • misto idee. si arata bine masina asa colorata.
    10 4
  • Ciprian
    O sa fie un mare "hit" :)))
    4 3
  • Zici că-i făcută din piese de la dezmembrări.
    8 4
  • Prima data am vazut unu Golf 3 in acesta culoare pe mobile cand imi cautam golf 4, in urma cu multi ani. Am crezut ca e facuta din dezmembrari :)) Apoi am vazut ca arata prea bine elementele vopsite, ca difera culoarea peste tot, apoi am cautat detalii pe google pana am gasit. Foarte misto :)
    3 1
  • Adrian
    O poti inmatricula? Ce culoare apare in talon? Eu stiam ca trebuie sa ai o culoare dominanta in proportie de 50%.
    5 0
  • Dezmembratu'
    Partea buna e ca daca din diferite motive ai nevoie de ceva elemente de caroserie de la dezmembrari si le gasesti, nu mai trebuie sa le vopsesti. Merge orice cu orice.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru