Volkswagen recheamă 250 de unități Tiguan, Passat CC și Sharan în service: posibilă defecțiune la airbag-uri

de Daniel Popescu
Miercuri, 06.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen recheamă în service 251 de unități Tiguan, Passat CC și Sharan produse în anul 2015 din cauza unei defecțiuni la airbag-uri care poate conduce la dezactivarea acestora.

Volkswagen a inițiat pe piața din România o campanie de rechemare în service pentru modelele Tiguan, Passat CC și Sharan care au fost produse în cursul anului 2015.

Constructorul german a decis să efectueze acest recall din cauza faptului că există pericolul ca airbag-urile să devină nefuncționale. În total, pe piața locală sunt afectate 251 de unități.

"Există posibilitatea ca din cauza tratării termice necorespunzătoare să se poată defecta un condensator din unitatea de comandă airbag. Defectarea unui condensator poate avea drept urmare modificarea semnalelor de la senzori. În cele mai multe cazuri, unitatea de comandă detectează această modificare a semnalelor de la senzori, motiv pentru care se dezactivează sistemul airbag", menționează producătorul într-o notă informativă trimisă Autorității Naționale pentru Producția Consumatorilor (ANPC).

Pe de altă parte, Volkswagen admite că, în cazuri rare, există posibilitatea ca airbag-ul să se declanșeze în mod eronat.

"Nu se poate însă exclude complet cazul în care unitatea de comandă interpretează drept semnal similar unei situații de impact modificarea semnalelor de la senzori, condiții în care este posbilă o declanșare eronată a airbagului și/sau a dispozitivelor de tensionare a centurii de siguranță", mai menționează Volkswagen.

Oficialii constructorului menționează că pe piața din România nu au fost înregistrate accidente în urma acestei probleme.

Via ANPC (PDF)

Comentarii (3)

  • Urâtă mașina au facut totuși, ăștia de la vw...
    11 6
  • Cu TAKATA maine esti GATA...
    13 0
  • Daca tot se duc oamenii, faceti si niste resoftari la noua maimuta...Schimbati distributatia care cloncane, etc,etc
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru