Volkswagen recheamă în service 2.6 milioane de maşini vândute în China şi în sud-estul Asiei

de Bogdan Mirică
Vineri, 15.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va organiza un recall considerabil în China şi sud-estul Asiei. Sunt vizate modelele Tiguan şi versiunile Polo şi Golf echipate cu transmisia automată DSG7.

Clima umedă din China şi Asia de sud-est dă bătăi de cap celor de la Volkswagen. Constructorul german a anunţat un recall considerabil în cele două regiuni, însumând nu mai puţin de 2.6 milioane de maşini. Rechemarea în service se va face în două campanii, dedicate unor modele diferite.

Primul vizat este crossover-ul Tiguan, mai exact versiunile produse între anii 2008 şi 2011. Problema semnalată are legătură cu siguranţa pentru luminile de rulare. „Clima caldă şi umedă din aceste regiuni a condus la o funcţionare defectuoasă a siguranţei de aprindere. Cu toate acestea, un circuit de rezervă îi permite maşinii să fie vizibilă în trafic, însă farurile şi semnalizatoarele ar putea să nu mai funcţioneze”, a declarat un purtător de cuvânt Volkswagen.

Defecţiunea va face ca nu mai puţin de 800.000 de unităţi Tiguan să fie rechemate în China.

Esential 800.000 de unităţi Tiguan vor fi rechemate în service pentru probleme la sistemul de iluminare.
A doua acţiune de rechemare în service vizează cutia automată DSG7.
Ea echipează modelele Polo şi Golf şi ar putea prezenta anumite probleme tot din cauza climei locale. Uleiul sintetic, prezent în anumite cutii de viteză, generează o depunere, care, din cauza temperaturilor şi a umidităţii, creează un fenomen de coroziune, generând astfel probleme de funcţionare.

Volkswagen recheamă în service toate vehiculele echipate cu această cutie din China şi Asia de sud-este pentru a schimba uleiul sintetic cu unul mineral.

via autoactu

Comentarii (12)

  • HECTOR
    ce-au zis ei?...ee,china!..hai sa ne razbunam(sa le-o intoarcem) ,acum e mometul...
    5 11
  • Acuma sa aud un fan W sa mai zica ceva, ca masinile lor sunt cele mai bune, cele mai tari, etc.
    23 21
  • Si asta e de bine sau de rau?!Nu ma prind ....
    3 3
  • @rares
    stii sa citesti?
    12 5
  • Da, "CLIMA" este de vina.
    14 12
  • Daca era la Toyota era o dovada de atentie fata de clienti, daca e la Vw e sigur ceva rau. Asa functioneaza mentalitatea la haterii romani, indiferent ca e vorba de masini, politica sau ce mai vreti voi.
    25 17
  • Interesanta aceasta localizare strica a problemelor de la cutia DSG De parca in china conditiile climatice sunt cu totul si cu totul speciale.

    http://www.automarket.ro/stiri/recall-pentru-marcile-vw-group-in-china-385000-de-masini-cu-dsg-sunt-50282.html

    deci: presiunea din cutie, senzorul din cutie, clima si uleiul din cutie. Nu sunt cam multe bube in capul "babei"?

    Dupa mine tot ce este special aici e CALITATEA componentei in vedere. Dupa legile destul de lejere cu privire la emisii ce mai conteaza calitatea produsului?

    Bani sa iasa.
    14 11
  • Cam multe probleme cu DSG-ul asta.Si ce-l mai laudau unii...
    14 4
  • Vasilica
    Banuiala mea este ca aceste cutii se strica de la mirosul acela de rate imputite si cameralizate. Cine dracu poate sa traiasca in mirosul acela imputit!!
    9 8
  • Imi pare ca au facut acest recall pt ca in China sunt legi mai stricte, ce nu le permite sa o faca pe mortul in papusoi.
    Motivul "climei" e bun pentru cei naivi. Daca intr-o vara ploua mai mult si la noi tot avem sansa sa avem probleme cu cutia DSG?
    15 8
  • Ma intreb cat ior costa aceste reparatii?
    2 2
  • maserati
    Frank Stephenson, designerul companiei britanice, şi-a exprimat public dorinţa de a vedea în gama McLaren un model de volum, de talia lui Volkswagen Golf, actualul etalon al segmentului compact.Cu acest citat cred ca am spus totul.Uite cine-i VW,VW power!
    6 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru