Volkswagen revine la Nurbugring cu trei Scirocco GT24 CNG

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 17.04.2010
Volkswagen va alinia la starul Cursei de 24 de ore de la Nurburgring trei modele Scirocco GT24 CNG. Masinile utlizeaza gaz natural comprimat, iar emisiile de CO2 ale acestora au scazut cu 80 de procente.

In cadrul Cursei de 24 de ore de la Nurburgring, Volkswagen va alinia la start trei modele Scirocco GT24 CNG. Propulsoarele masinilor germane au fost modificate pentru a utiliza drept carburant gazul natural comprimat. Este cunoscut faptul ca acest tip de carburant este un substitut al benzinei sau combustibilului diesel, insa este mult mai prietenos cu mediul inconjurator.

Scirocco GT24 CNG dispune de un propulsor de 2.0 litri TSI, iar multumita inginerilor germani acesta livreaza 330 de cai putere, cu 30 de CP mai mult decat motorul masinii cu care Volkswagen a participat in 2009 la aceeasi competitie. Multumita gazului natural comprimat, motorul lui Scirocco GT24 va avea emisii de CO2 diminuate cu 80 de procente.

In plus fata de aceasta modificare a propulsorului, masina va dispune de un diferential cu actionare electro-hidraulica in locul celui conventional. De asemenea, Scirocco GT24 va dispune de un sistem de franare diferit fata de cel utilizat pentru modelul de serie. Cu toate aceste modificari, hothatch-ul nemtesc a reusit un timp de 8 minute si 47.335 secunde pe circuitul de la Nurburgring.

Cursa de 24 de ore de la Nurburgring va debuta in acest an pe data de 12 mai.

Via | Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru