Volkswagen T6 California: detalii oficiale despre varianta care oferă confortul unei rulote

de Bogdan Mirică
Joi, 11.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a prezentat primele informații oficiale ale noului California, modelul care propune elemente de confort pe care le găsim de obicei într-o rulotă.

După ce am făcut cunoștință cu noua generație a modelului Transporter, cunoscut și cu numele de cod T6, Volkswagen ne propune un prim derivat al acestuia, dedicat celor care vor să folosească modelul utilitar pe post de rulotă. Este vorba despre noul Volkswagen California, o mașină care va încerca să atragă clienții europeni cu numeroasele sale soluții de personalizare și adaptare la necesitățile unui concediu cu mașina.

Varianta de bază a noului California beneficiază de perdele speciale, spațiu pentru șapte pasageri, o măsură de picnic și chiar scaune rabatabile, fixate de ușa portbagajului, utilizabile atunci când acesta este deschis.

Nivelul de echipare intermediar, botezat California Coast va oferi clienților chiar și o zonă de gătit, care include o chiuvetă din inox, două plite pe gaz și chiar un frigider cu o capacitate de 42 de litri. Dincolo de toate aceste facilități, California Coast oferă și o serie de elemente de mobilier din aluminiu și lemn.

Esential 204 cai putere va avea cel mai puternic diesel din gama lui Volkswagen California.
Pentru ultimul nivel de echipare, denumit California Ocean, Volkswagen a pregătit geamuri fumurii și o extensie pentru acoperiș acționată electric, care transformă totul într-un cort la înălțime.
Pe lista de dotări își fac loc lumini LED ajustabile automat și o funcție de încălzire a scaunelor.

Noul Volkswagen California va fi disponibil în momentul lansării cu toate motorizările diesel existente în prezent în gama lui T6, ceea ce înseamnă că gama de puteri se va încadra între 84 și 204 cai putere. Lista de propulsoare va fi completată de alte două unități pe benzină, una de 150 de cai și una de 204 cai putere.

Comentarii (2)

  • E clar destinata vacantelor de aici chiar nu inteleg de ce ofera ca motor de baza 2.0 tdi de 84 cp...la peste 2 tone cat are...Nu e masina de oras totusi si nici destinata flotelor sau taximetristilor.

    Acceleratia e super slaba (16.9) fata bagaje si doar cu soferul deci plina e jalnica de-a dreptul. La peste 30.000 de euro pret de pornire.

    Normal, exista si variante mai potente insa pretul ajunge la peste 55.000.

    Tipic VW as zice toata afacerea asta. Ofera putina masina la preturi neserioase.

    P.S. Preturile sunt ale variantei normale, nu California care va costa cu siguranta si mai mult...
    7 5
  • Gică Petreanu
    @Andy, intr-adevăr că pentru un autoturism puterea este mică pentru zilele noastre, totuși însă acest VW se vrea tocmai pentru călătorii, spațiu și deloc pentru performanță, este mai mult destinat transportului de persoane în general. Dacă facem o comparație cu autocare sau autobuze, vedem că mașina are vreo 43 cai/ tonă față de aproximativ 30 cât au vehiculele mai mari, iar "performanța" de 16.9 secunde pana la 100km/h mi se pare decenta pentru nivelul de putere fata de greutatea masinii, tinand cont ca masina mea are un 1.4 tdi și face suta în 14,5 sec și există mașini mai mici și mai obosite. În fine cred că motorul de 2.0 tdi pe la 110 cai ar fi perfect pe mașina asta.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru