Volkswagen va construi mașini electrice și în SUA: investiție de 700 milioane euro la uzina din Chattanooga: producția va începe în 2022 cu SUV-ul ID. Crozz

de Paul Cosma
Marti, 15.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen va investi 700 de milioane de euro în fabrica sa din Chattanooga (Tennessee) pentru a construi mașini electrice în Statele Unite. Producția va începe în 2022 cu SUV-ul electric ID. Crozz.

Volkswagen vrea să producă mașini electrice în 8 fabrici de pe 3 continente, până în 2022. Cea mai nouă investiție a nemților vizează pregătirea uzinei americane din Chattanooga pentru producția de modele pe platforma MEB (Modular Electric Toolkit).

Constructorul a anunțat că va construi mașini electrice și pe tărâm american, începând din 2022, după ce va finaliza o investiție totală de 700 de milioane de euro. Producția de mașini electrice VW la Chattanooga va începe cu SUV-ul ID. Crozz.

În următorii ani, Volkswagen vrea să ajungă la un total de 8 fabrici care să producă mașini electrice în Europa, America de Nord și China.

Scopul final: producția totală să ajute VW să-și îndeplinească obiectivul de a vinde un milion de electrice pe an până în 2025.

Via VW

Comentarii (2)

  • Anonim
    Plin de stiri cu ce va face WV in domeniul electric ! Astept stiri cu ce a facut WV in acest domeniu . Singurele stiri la prezent despre acesta marca sunt cele cu furaciunea la noxe in rest gargara ieftina .
    7 3
  • @Anonim
    Uiti de Golf e, care se vinde din ce in ce mai bine.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru