Volkswagen va lansa 9 modele electrice noi până în 2026

de Tiberiu Safta
Luni, 06.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Thomas Schafer, șeful mărcii Volkswagen, a confirmat că producătorul german va lansa 9 modele electrice noi până în 2026. Află aici tot ce trebuie să știi despre viitoarele modele cu zero emisii.

Volkswagen se pregătește să introducă o gamă nouă, din ce în ce mai bogată, de modele electrice în acest deceniu. Cel mai nou membru al familiei de modele cu zero emisii din acest moment este noul ID.3 facelift, lansat tocmai în urmă cu o săptămână. Noul model aduce elemente vizuale noi, materiale mai moi și de calitate mai bună la interior, precum și tehnologie nouă. Poți afla mai multe detalii despre noul model aici.

Acum, Thomas Schafer, șeful mărcii Volkswagen a confirmat oficial că Volkswagen urmează să lanseze nu mai puțin de 9 modele electrice în următorii 3 ani. Printre ele se numără versiuni actualizate ale unor modele existente, alături de versiuni de performanță. De asemenea, din gamă vor face parte un nou model de clasă medie, un model accesibil mai mic ca ID.3 și chiar un crossover.

Toate aceste modele vor fi bazate pe platforma MEB Plus, o versiune actualizată a arhitecturii MEB. Viitoarele modele lansate după 2026 vor fi bazate pe o nouă platformă, numită SSP. Până atunci, însă, să vedem ce ne pregătește Volkswagen pentru următorii 3 ani.

VOLKSWAGEN ID.7

Primul model pe listă este noul ID.7. Sau mai bine cunoscut ca înlocuitorul electric al lui Passat. Noul model a fost prezentat parțial în luna ianuarie, în cadrul evenimentului CES din Las Vegas, acesta fiind camuflat. Lansarea propriu-zisă a noului ID.7 va avea loc în 17 aprilie, în cadrul Salonului Auto de la Shanghai.

Noul model va aduce dotări noi, precum un ecran central multimedia de 15 inch, alături de o nouă tehnologie inovatoare pentru sistemul de climatizare, care va regla temperatura în habitaclu în funcție de poziția soarelui.

De asemenea, ID.7 va aduce și un heads-up display cu realitate augmentată.

Deocamdată, nu se cunosc multe detalii tehnice despre noul model, însă ID.7 promite o autonomie de până la 700 de kilometri.

VERSIUNI GTX PENTRU ID.3 ȘI ID.7

Următoarele modele din gamă vor fi două versiuni de performanță pentru ID.3 și ID.7. Deocamdată nu se știe dacă acestea vor fi botezate GTX sau GTI. În schimb, știm că acestea ar urma să fie lansate mai târziu în acest an.

Ambele modele vor primi un propulsor cu două motoare electrice, ceea ce înseamnă că viitoarele versiuni de performanță vor beneficia de tracțiune integrală. Între timp, propulsorul electric ar urma să dezvolte 350 de cai putere pentru ambele modele.

ID.7 VARIANT

Anul viitor, noul ID.7 va primi și o variantă break, menită să fie un înlocuitor direct pentru actualul Passat Variant. Noul model va avea un design asemănător cu cel văzut la conceptul ID Space Vizzion, prezentat în 2019. La fel ca varianta berlină, și noul ID.7 Variant va avea o autonomie de circa 700 de kilometri, alături de noile tehnologii menționate mai devreme.

FACELIFTURI PENTRU ID.4 ȘI ID.5

Tot anul viitor vom vedea și un facelift pentru ID.4, urmat de o versiune actualizată a lui ID.5 în 2025. Deși nu se cunosc multe informații despre acestea, este foarte probabil ca noile actualizări să fie asemănătoare cu cele văzute la noul ID.3 facelift. Asta înseamnă că și acestea vor primi un sistem multimedia nou, un design revizuit și materiale din plastic mai moale la interior.

UN NOU MODEL ACCESIBIL ÎN 2 VERSIUNI

Bineînțeles, una din cele mai așteptate mașini din gamă va fi un nou model accesibil, care va fi plasat sub ID.3 ca dimensiuni și ca putere.

Este de așteptat ca noul model să fie lansat abia în 2025. Până atunci, constructorul german urmează să ne prezinte un nou concept la jumătatea lui martie, care ne va oferi o primă idee despre noul model.

Potrivit zvonurilor, noul model ar urma să fie botezat ID. Golf, însă acest lucru nu a fost confirmat până acum. De asemenea, nu cunoaștem detalii tehnice despre noul model, însă știm că acesta va fi oferit și într-o versiune crossover. Aceasta din urmă va aduce o gardă la sol ușor mai ridicată, alături de mai multe elemente de protecție pentru caroserie.

CROSSOVER COMPACT

La final, ultimul model nou de pe această listă este un alt crossover compact de dimensiuni similare cu cele ale lui ID.3. Față de restul modelelor menționate până acum, viitorul crossover va avea un design diferit, cu scopul de a aduce mai multă varietate gamei. Noul model ar putea să poarte numele ID. Tiguan, potrivit unor zvonuri. De altfel, viitoarea generație Tiguan ar urma să primească o versiune electrică în 2026.

via Carscoops

Comentarii (5)

  • Andrei
    ID.7 Variant si cea care vine sub ID.3 arata ambele foarte bine.
    6 0
  • Id2 sau id life, cum s-o numi, e super fain, mai ales daca mentin inovatiile prezentate in concept la pretul anuntat de 25k, insa pana apare in 2025 se umple lumea de chinezaria marcii autohtone.
    5 0
  • @dutzu
    https://youtu.be/jN7mSXMruEo
    2 0
  • Dacă se vrea o aluzie… in România folosesc un combi (are 11 ani), si este comandat înlocuitor Skoda Scout, deci tot combi, din păcate pentru unii ipocriți diesel ca tractez rulotă. Unde stau, din aspecte practice este un XC60 (drumuri cu acces dificil, acumulări mari de apa cu nisip) si care nu cred ca intra in categoria celor gen Suburban… dar na, aveai si tu ceva de spus si nu știai cui.
    Lăsând la o parte asta un “reportaj” foarte bun, care din păcate nu va schimba mai nimic. Așa cum a subliniat in diferite rânduri este o chestie care tine de felul in care o națiune se reprezintă… se va schimba? posibil… dar nu ușor. Sa nu uitam ca uniii au in case arme de asalt cu zecile, deci “vapoarele” astea pe pe care ei de fapt le cheamă truck sunt exagerări fără doar si poate, cum la fel sunt si vasele de peste 120 mp unde locuiesc 2 persoane sau cine își ia o Tesla când exista Spring ;), cred ca te-ai prins ca asta este viața si unii consuma cât alți 10 intr-un fel sau altul. Sper ca nu consumi Fast Food ca este de mii de ori mai nasol decât existența si efectele SUV -urilor si nu te înfunda nimeni, chiar si plătești.
    2 2
  • În sfârșit, se pare că va apărea și trabantul electric. Life, tată!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru