Volkswagen va lansa două SUV-uri electrice până în 2020: ID Crozz va fi acompaniat de un SUV inspirat din T-Roc

de Daniel Popescu
Luni, 04.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen și-a planificat lansarea a două SUV-uri electrice până în 2020. Deși inițial intenționa să lanseze doar ID Crozz în acest segment, modelul va avea și un "frate" sub forma unui SUV care va prelua designul lui T-Roc.

Planurile Volkswagen pentru electrificarea gamei de modele prevăd inclusiv lansarea unui SUV electric care a fost deja dezvăluit în faza de concept sub numele ID Crozz.

Cel mai probabil, modelul de serie va prelua numele conceptului și o bună parte din elementele de design, însă directorul de design Klaus Bischoff a dezvăluit acum că producătorul german va lansa încă un SUV electric până la finalul anului 2020.

Acesta va lua forma unui SUV care va avea dimensiunile lui Tiguan și designul inspirat puternic din cel al modelului mai mic T-Roc. Acest lucru va permite implementarea unui spațiu interior mai generos, cu mai mult spațiu pentru cap și picioare, astfel că modelul se va adresa unui public mai larg.

Ambele SUV-uri electrice ar urma să beneficieze de tracțiune spate, iar puterea motoarelor ar putea depăși ușor pragul de 300 de cai putere. Primul model electric al gamei ID va fi hatchback-ul cu acest nume, care va fi prezentat oficial în 2019 înainte de lansarea celor două SUV-uri.

Ulterior, constructorul german are în plan o versiune de serie a conceptului ID Buzz Microbus pentru 2022, dar și o sportivă coupe sau o versiune electrică pentru Beetle.

Via Auto Express

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Asteptam CAT MAI MULTE mai multe FAPTE - decat vorbe....
    Este valabil si pentru ceilalti producatori europeni.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru