Volkswagen va renunţa la modelele care nu aduc profit şi vrea să vândă un milion de electrice pe an din 2025

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va elimina din gama modelele care nu aduc profit, vrea să vândă un milion de maşini electrice pe an din 2025 şi să extindă gama de SUV-uri pentru Statele Unite, acolo unde nu va mai vinde maşini diesel.

Grupul Volkswagen a anunţat în această săptămână noua strategie Transform 2025+, prin care intenţionează să-şi schimbe radical afacerile după scandalul Dieselgate.

Planul conceput de constructorul german are 3 faze, iar prima dintre se va încheia în 2020. Până atunci, Volkswagen va renunţa la modelele care se vând într-un număr scăzut de unităţi şi care au marje de profit nesemnificative, însă nu a dezvăluit încă numele acestora. Prin aceste măsuri, Volkswagen va economisi 2.5 miliarde de euro şi vrea să crească profitul net al unei maşini vândute de la 2% în 2016 la 4% în 2020 şi la 6% până în 2025.

În paralel, grupul german vrea să mărească gama de SUV-uri din Statele Unite de la 2 modele la nu mai puţin de 19 modele, dar şi să lanseze un nou pick-up global. În acelaşi timp, Volkswagen nu va mai vinde maşini cu motoare diesel pe teritoriul SUA. Tot ca parte a primei faze a planului, Volkswagen a decis deja să concedieze 30.000 de angajaţi până în 2025.

Un milion de electrice pe an din 2025

Urmareste Automarket
Datorită reducerilor de costuri din prima fază, Volkswagen va mări semnificativ investiţiile în dezvoltarea de maşini electrice începând din 2020.
Obiectivul fazei a doua este ca în 2025 grupul să vândă un milion de maşini electrice pe an şi să devine un lider în soluţiile dedicate mobilităţii.

"Din 2020 vom lansa o ofensivă majoră pentru mobilitate. Ca producător de volum, intenţionam să jucăm un rol cheie în revoluţia maşinilor electrice. Până în 2025 vrem să vindem un milion de maşini electrice pe an şi să fim lideri în mobilitate", explică Herbert Diess, CEO-ul Volkswagen.

Startul va fi dat de versiunea de serie a conceptului Volkswagen ID (foto), care a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris. În paralel, tot în această fază, Volkswagen va începe producţia unei maşini electrice în SUA în 2021.

În faza a treia, Volkswagen vrea să devină lider mondial al pieţei de maşini electrice şi al mobilităţii cel târziu în 2030.

Via Autocar, Automotive News, LeftlaneNews, Carscoops

Comentarii (3)

  • carcotasu
    daca as fi in locul lor as cauta sa fac un software pentru masini care sa nu arate emisia lor adevarata, as inhata un premiu pentru motorul anulu, oamenii ar da buzna sa imi cumpere masinile in asa mod de s-ar crea adevarate culte si mentalitati si gata -> PROFIT
    16 3
  • Indrazneata intentie...dar daca vor ,,lucra '' la capitolul pret ...poate....si cu ceva vocher-uri mai consistente ,avantaje la modul de plata(cash/leasing) ..taxe mai mici impozite si de ce nu asigurari mai mici...si si si....si poate
    11 0
  • Macar e bine ca recunosc ca doar profitul este principala lor tinta.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru