Volkswagen va retrage Jetta din gama de modele vândute în Europa: sedanul compact a căzut victimă vânzărilor slabe

de Daniel Popescu
Miercuri, 08.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen Jetta nu mai poate fi achiziționată din Germania, Franța și Marea Britanie, semn că producătorul german intenționează să elimine compacta din gama de modele vândute în Europa.

Volkswagen va lansa în luna ianuarie la Salonul Auto de la Detroit o nouă generație pentru Jetta, însă aceasta va fi dedicată pieței americane.

Lucrurile stau complet diferit în Europa, acolo unde sedanul compact a dispărut din gama de modele de pe site-urile Volkswagen din Germania, Marea Britanie și Franța. De altfel, chiar dacă apare în lista de modele, Jetta nu mai poate fi configurată nici de pe site-ul Volkswagen România.

Pentru moment, informația nu a fost confirmată oficial de Volkswagen, iar purtătorul de cuvânt al reprezentanței din Marea Britanie s-a limitat să afirme că Jetta a ajuns la finalul actualului ciclu de viață.

Eliminarea Jetta din gama de modele nu reprezintă o surpriză. Modelul nu a avut succes în Europa, acolo unde a fost comercializat în mai puțin de 9.000 de unități pe parcursul anului trecut, în timp ce totalul de pe primele 10 luni ale acestui an a ajuns la numai 5.300 de unități. Modelul a debutat în 2005 ca înlocuitor pentru Volkswagen Bora, iar anul său de glorie a fost 2006, când s-a vândut în aproape 49.000 de unități.

Concurența a venit inclusiv din cadrul Volkswagen, întrucât vânzările lui Golf au crescut, în timp ce Polo are acum dimensiuni mai mari.

În plus, o parte dintre clienții de sedanuri compacte s-au orientat spre SUV-uri, segment în care Volkswagen a lansat recent T-Roc și se pregătește de lansarea lui T-Cross.

Via Autocar, Caradisiac

Comentarii (10)

  • Iete ca Jetta a murit...

    Traiasca virtuosul Virtus (noul Polo Sedan)!
    12 3
  • Andrei
    Un model vizibil mai prost construit si asamblat decat golf ul. Materiale si antifonare, tot. Chiar si ultimele versiuni, cand treci din golf in jetta simti diferenta. Vorba unui amic, de ce sa dau masina mea pe o jetta de asta, se simte mai ieftina decat e pretul sau. O alternativa mai buna de luat in calcul pentru el parea octavia. Dar si ea e plina de plastic destul de slab, chiar si la 22k euro...
    13 8
  • Mazda 3 sedan eviitorul...
    9 7
  • @Andrei
    Nu doar Jetta, ci majoritatea modelelor grupului VAG au plastic de proasta calitate in ele . De curand la mine la firma la care lucrez au cumparat 3 Passate B8 2.0 TDI 150 CP . Am ramas cracanat cand m-am urcat in el. Nu-i asa ''premium'' precum afirma VW.
    6 8
  • Nici cu MEGAN Sedan nu mi-e rusine...
    13 3
  • Razvan
    Toate modelele vw au ceva in comun, probabil cele mai proaste motorizari !!
    1 7
  • Vai, ce pierdere! Ce lovitura de gratie a primit industria auto!
    Nu pot sa nu-mi amintesc de treaba asta:

    https://www.youtube.com/watch?v=IWzAEPZ760k
    2 2
  • @Andrei

    Comparatia cu actuala generatie de Golf este lipsita de sens, Jetta nefiind construita pe platforma MQB. Si da, imbinarile de sunt de slaba calitate si plasicul la fel. Sa nu uitam ca masina asta se fabrica in Mexic si principala piata este cea americana care nu pune atat de mult accent pe aceste aspecte,

    @@Andrei
    Sigur ca da, bre... Tu ai in garaj un Rolls, un Lexus si un BMW, iar comparativ cu astea trei plasticele din Passat sunt inferioare. Cracanat ramane cine iti citeste ineptiile!
    7 0
  • Edikkk
    sedanurile (nu) sunt pe moarte.. .dar oricum segmentul de piata este in reducere drastica !

    Nu degeaba la prezentarea Opel din cadrul PSA au spus ca vor sa produca 40% SUV-uri !!!

    Baietii de la Opel nou, inteligenti.. au zis.. care este procentul actual si trendul viitor pentru SUV-uri ? pai.. . 40%... BUN ! atunci vom face ca 40% din productie sa fie SUV-uri !!!

    Nu degeaba cele mai vandute modele Dacia sunt Duster si Sandero Stepway !! Adica... SUV !


    PS: eu vad Sandero Stepway ca un mic si ieftin Tiguan
    1 3
  • @Edikkk

    Sedanurile nu sunt si nici nu cred ca vor fi pe moarte prea curand !!!(cel putin pana nu vor prinde contur alte forme ptr automobilul viitorului).

    Daca ne uitam macar de la clasa medie in sus e plin de sedanuri, pana si Talisman care a inlocuit Laguna a revenit la forma clasica R21, nu mai vorbesc de Passat sedan care rupe cam tot pe la el prin clasa, iar premium gasesti majoritar tot sedan.
    E drept ca piata SUV-urilor a cam luat amploare (trebuie sa recunosc) si au aparut modele in mai toate clasele, dar sa nu ne lasam dusi de val (poate cine stie: ce e val ca valul trece), ele inlocuind in mare masura fostele modele monovolum (vanuri), care la vremea lor la fel aparusera ca ciupercile dupa ploaie.
    Dar sedanul ramane acolo pe pozitie, e drept ca mai sunt si fluctuatii, iar acum e putin la vale... dar in nici un caz sa nu ii cantam prohodul.
    Aceasta este desigur parerea mea extrem de subiectiva (mai ales ca sunt mare fan sedan).
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru