Volkswagen vrea să construiască 800.000 de mașini electrice în 2022 pentru a depăși Tesla

de Alexandru Monenciu
Vineri, 13.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile vrea să construiască 800.000 de mașini electrice în 2022 pentru a depăși Tesla, a declarat șeful de vânzări al producătorului german.

Recent, șeful Volkswagen a declarat că producătorul din Wolfsburg are șanse să depășească Tesla în segmentul mașinilor electrice până în 2025. Până la mijlocul deceniului curent, Volkswagen vrea să se impună ca cel mai mare constructor de mașini cu zero emisii.

Pentru a-și atinge obiectivul, Volkswagen intenționează să asambleze 800.000 de vehicule electrice în 2022. Anul viitor, constructorul german vrea să contorizeze 1.3 milioane de mașini cu zero emisii. Până în 2030, nemții vor ca mașinile electrice să reprezinte 50% din vânzările lor.

În ceea ce privește Tesla, producătorul american a construit în primele patru luni ale anului 305.000 de mașini. Până la finalul anului, Elon Musk a declarat că intenționează să producă 1.5 milioane de mașini.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • @inexorabil
    https://www.youtube.com/watch?v=OshNahVo9-c
    0 2
  • Deștepți rău ăștia de la VW… Tesla cel mai probabil va depășii un milion anul acesta.
    Oare ăștia pe ce lume trăiesc?
    Ar trebui sa producă cu “doar” 50% mai mult fata de au spus ca sa aibă șanse… un fleac!!!
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru