Volkswagen vrea să stabilească un nou record pe traseul de la Goodwood: ID R Pikes Peak este "arma" electrică pregătită de germani

de Cornel Șocariciu
Marti, 10.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În urmă cu câteva săptămâni, Volkswagen ID R a stabilit un record all-time pe urcarea de la Pikes Peak. Acum, prototipul electric vine în Europa și concurează la Goodwood. Nemții vor să stabilească un nou record pe traseul pregătit pe domeniul Lordului March.

În 24 iunie, prototipul Volkswagen ID R a scris istorie la Pikes Peak. Vehiculul electric dezvoltat de producătorul german a reușit să stabilească un record all-time pe traseul din Colorado, SUA.

La volanul prototipului electric s-a aflat Romain Dumas, iar timpul obținut pe legendara urcare de 19.9 kilometri de la Pikes Peak a fost de 7 minute, 57 de secunde și 148 de miimi. Vechiul record fusese stabilit în 2013 de multiplul campion mondial din WRC, Sebastien Loeb.

Acum, Volkswagen anunță că prototipul ID R va putea fi admirat și în cadrul Goodwood Festival of Speed, eveniment care se desfășoară între 12 și 15 iulie. În plus, prototipul electric va concura pe traseul de viteză amenajat pe domeniul Lordului March.

Traseul pregătit de organizatori are o lungime de 1.86 de kilometri, iar recordul all-time îi aparține lui Nick Heidfeld. Pilotul german a parcurs cei 1.86 de kilometri în 41.6 secunde la volanul monopostului de Formula 1 McLaren-Mercedes MP4/13. Cel mai bun timp obținut de un vehicul electric pe traseul de la Goodwood este de 47.34 de secunde și a fost stabilit de britanicul Jonny Cocker în 2013.

Acesta a pilotat un exemplar Lola-Drayson B12 69/EV.

Prototipul Volkswagen ID R Pikes Peak are două motoare electrice care oferă 680 de cai putere și 650 Nm. Masa totală este mai mică de 1.100 de kilograme, iar accelerația de la 0 la 100 km/h se desfășoară în doar 2.25 de secunde.

Comentarii (1)

  • SIMPLE MINDS
    Pe cand pe nordschleife ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru