Volvo a deschis comenzile pentru SUV-ul electric C40 Recharge: producția începe în toamnă

de Paul Cosma
Joi, 03.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat startul comenzilor din Europa pentru modelul electric C40 Recharge, a cărui producție va începe în Belgia în această toamnă.

În luna martie, Volvo a prezentat C40 Recharge, primul său model dezvoltat pentru a fi oferit doar cu sistem de propulsie electric. 

SUV-ul este echipat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, care dezvoltă împreună 408 cai putere și 660 Nm. Mulțumită unui acumulator de 78 kWh, autonomia este de până la 420 de kilometri, conform standardului WLTP. 

Constructorul transmite acum că modelul poate fi comandat în Europa, primele liste fiind deschise în Țările de Jos, Norvegia, Suedia și Marea Britanie. 

Pe piața norvegiană, SUV-ul electric are un preț de 554.900 de coroane (circa 54.000 de euro). Există și opțiunea de închiriere în schimbul a 6.890 de coroane (680 de euro) pe lună. În Suedia, C40 Recharge are un preț de circa 68.000 de euro, cu varianta de închiriere de 770 de euro pe lună. 

Producția SUV-ului va începe în toamnă la uzina din Ghent (Belgia), în timp ce primele livrări sunt programate la sfârșitul lui 2021 - începutul lui 2022. 

Via Volvo

Comentarii (12)

  • Interesant ca se va produce in Belgia.
    Eu intelesesem de la cei mai priceputi ca Volvo e Made in China, dar se pare ca doar dezinformeaza.
    Ma asteptam ca al doilea model electric sa fie XC60 sau XC90, dar probabil ca a fost mai simplu asa avand deja platforma de la XC40.
    Sper cat mai curand sa apara si XC60 electric.
    3 8
  • Edikkk
    https://youtu.be/A4orCB71BgY

    :))
    4 0
  • @Volvo
    facut sau nefacut in china tot o masina cu fiabilitate si performante slabe ramane. Si care va aspira perpetuu la statutul de premium. Punct.
    6 3
  • Fiabilitate slaba banuiesc ca zici din experienta, ca ai avut vreo 4-5 Volvo si te-ai saturat sa repari la ele banuiesc.
    Sau vorbesti si tu asa sa te afli in treaba.
    Vezi ca Volvo XC40 este la fiabilitate peste orice germana premium din clasa ei (X1, Q3, GLA). Iar ca iti place sau nu, Volvo e mai premium decat crezi. Doar ca diferenta e vazuta de sofer: unii au trening, adidasi si cred ca BMW e premium doar ca are masini si in clasa superioara (seria 7, 8). Daca compar seria 1 de la BMW cu o masina non premium gen Toyota Corolla, aleg Toyota, ca seria 1 de la BMW e departe de a fi premium. Seria 3 vrea ceva in zona premium, de la Seria 5 in sus vorbim de premium.
    Daca vrei sa te mai luminezi putintel, poti citi si alte articole:
    https://www.autoexpress.co.uk/driver-power/64280/most-reliable-cars-buy
    Vezi vreo masina germana pe aici la fiabilitate?
    Dar pe primul loc ce e?
    Somn usor.
    4 7
  • Există vreo știre în care sa nu vorbești de Bmw ? Ești obsedat baiatule.
    10 4
  • @edikk
    Daca la Ferrari face asa, iti dai seama ce se intampla la un drag cu un BMW din ala limitat la 225?
    Fanii vor fi foarte dezamagiti chiat daca ii scot limita aia de 225 din soft.
    3 2
  • @dan_grc
    Eu obsedat? :))
    Cica BMW e cea mai cautata marca in Romania si eu sunt ala obsedat :))
    Inca o dovada de gargara din partea unui posesor de troaca.
    Oare daca comparam BMW IX3 Made in China cu Volvo XC40 Made in Belgium care e mai chinezeasca? :))
    Sau si la tine conteaza patronul si nu masina/tara unde e fabricata?
    Cum stai cu uleiul, distributia, anvelopele? Totul ok sau papa cam mult ulei si a ta si umbli cu sticla dupa tine?
    6 5
  • Concluzie
    bah, n-am vazut in viata mea oameni mai obsedati de bmw decat fanul volvo de aici de pe AM! Cred ca visul lui a fost sa aiba un bmw si nu a fost sa fie si acum subconstientul lui reprimat refuleaza o ura de nestavilit nascuta din dragostea neimpartasita.
    8 2
  • Oare de ce atata ura pe Fanel si pe Bmw-uri?Cine stie,poate ca astia cu Bmw-urile ii reguleaza nevasta cand el se da cu Volvo-ul.Iar el stie asta,dar cum astia care conduc Volvo sunt oameni educati,isi varsa frustrarile pe aici prin anonimat.Va salut cu Bmw-ul de 3000diesel!
    10 4
  • Din cate se aude, astia care iau BMW vor sa compenseze alte lipsuri, deci de regulat...poate regleaza ceva la masinile lor, ca timp de altceva decat de reparat si admirat cazane nu pare ca au.
    La aia cu Volvo se vad cate 2-3 copii pe la reclame si prin viata de zi cu zi in masini.
    La BMW-uri vezi cate un Dorel trist si obosit care nu are succes in alte parti, dar isi ia masina ca sa incerce sa agate vreo pitipoanca siliconata si fara creier, ca el.
    2 10
  • "La aia cu Volvo se vad cate 2-3 copii pe la reclame si prin viata de zi cu zi in masini."
    https://www.lgbtqnation.com/2017/03/volvos-newest-car-commercial-includes-cute-gay-couple/

    https://www.media.volvocars.com/us/en-us/media/pressreleases/1486
    7 2
  • @12:49 Volvo face reclame din astea dintotdeauna. Subaru la fel, iar in reclama la BMW Seria 8 chiar ii arata pe doi cum se saruta. Deci se pare ca e ceva ce se practica:
    https://youtu.be/gHPBH3MjuMA
    Acum ca vrei tu sa zici ca MAREA MAJORITATE a posesorilor de Volvo sunt gay e cu totul alta mancare de peste. E ca si cum ai zice ca marea majoritate a posesorilor de BMW nu sunt cocalari :))
    Revenind cu picioarele pe pamant: Volvo se adreseaza familistilor, au investit mult in scaunelele pentru copii, au family pack pe majoritatea modelelor, deci cam asta cere clientul. Asa cum cocalarii cer cai putere, asa vor posesorii de Volvo siguranta si accesorii pentru copii.
    Somn usor.
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru