Volvo cumpără baterii pentru mașini electrice din Asia: CATL și LG Chem, furnizori pe 10 ani pentru brandurile Volvo și Polestar

de Paul Cosma
Miercuri, 15.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volvo a semnat contracte pe termen lung pentru asigurarea bateriilor necesare în producția viitoarelor mașini electrice. În următorii 10 ani, CATL (China) și LG Chem (Coreea de Sud) vor furniza baterii pentru modelele electrice care vor fi lansate de brandurile Volvo și Polestar.

Volvo și-a propus ca, din acest an, toate noile sale modele să fie electrificate. Până în 2025, constructorul are drept obiectiv ca mașinile 100% electrice să reprezinte 50% din vânzările globale.

În acest context, Volvo a vrut să își asigure producția de mașini electrice în următorul deceniu. Constructorul suedez a semnat contracte pe termen lung cu CATL (China) și LG Chem (Coreea de Sud) pentru furnizarea de baterii.

Astfel, în următorii 10 ani, cele două mari companii asiatice vor furniza baterii pentru mașinile electrice ale brandurilor Volvo și Polestar.

Prima linie de asamblare a bateriilor pentru mașini electrice se află în construcție la uzina Volvo din Gent (Belgia) și va deveni operațională până la sfârșitul anului 2019. În cadrul fabricii va fi produsă o versiune 100% electrică a SUV-ului Volvo XC40.

Via Volvo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru