Volvo nu renunță la modelele sedan și break: "Vor fi și mai atrăgătoare"

de Alexandru Monenciu
Luni, 10.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit șefului Volvo, modelele sedan și break nu vor dispărea prea curând din portofoliul mărcii suedeze. Mai mult, viitoarea generație a modelelor S și V va fi și mai atrăgătoare din punct de vedere estetic.

Potrivit unor informații apărute recent în presă, Volkswagen a oprit producția lui Passat sedan în Europa. Din câte se pare, constructorul din Wolfsburg a luat această decizie după ce versiunea break și modelul Arteon au avut un succes mai mare.

Deși a fost tentat să facă exact același lucru, (încă) șeful Volvo, Hakan Samuelsson, le-a spus jurnaliștilor de la Autocar că marca suedeză nu va renunța la modelele sedan și, cu atât mai mult, la cele break. Mai mult, le va face și mai atrăgătoare din punct de vedere estetic.

Potrivit acestuia, viitoarea generație a modelelor S60/V60 și S90/V90 va fi mai puțin pătrățoasă și va avea o gardă la sol puțin mai coborâtă, deci implicit cele două modele vor fi mai aerodinamice.

Hakan Samuelsson este șeful Volvo încă din 2012. Din luna martie, constructorul suedez de automobile va avea un nou CEO și anume Jim Rowan, fostul șef al producătorului de aspiratoare Dyson.

via Autocar

Comentarii (9)

  • Niciun glezne goale care sa ceara din toți bojocii suvuri?
    10 5
  • V90 (4X4) diesel este o adevarata nava de croaziera… personal ma bucur ca se vor produce in continuare la fel și V60.
    Cine prinde o varianta country cross… bravo lui!!!
    7 2
  • @dCi, pentru bosorogii incapabili sa iasa din dacia lor 1310, va exista, in continuare, Volvo sedan!
    3 13
  • Poate n-ai observat ca o d1300/1310 in stare buna e la mare Căutare... totuși limbajul tău e unul cam nepotrivit...
    6 2
  • cine s-a gasit sa faca observatie ...ala cu limbajul potrivit
    1 4
  • Edikkk
    Şi VW passat şi Volvo sedan sau break sunt foarte reuşite.

    Acum depinde de volumul de vânzări, target, preţurile, etc dacă se merită economic să mai producă sau nu.

    Mie îmi plac mai mult Volvo xc90, Mercedes EQC, poate vedem un SUV Lincoln Aviator, Nautilus, Navigator full electrice.
    2 4
  • @22:19... pe semne ca nu cunosti Semnificația cuvântului boșorog
    3 1
  • Seriff
    Pana acum, toata lumea ii injura pe aia care preferau suv-uri, jeep-uri, ce le trebuie, ca ce fac cu ele, ca sunt prea mari etc.
    Acum cand un producator spune ca nu va face decat Suv-uri, se arunca in el cu pietre, iar proprietarii de sedan se numesc bosorogi, pai si aia de suv cum sunt? Tineri, dornici de senzatii tari sau cum? Teribilisti? Le cumpara sa se dea cu ele pe Nurburgring si le pun toba sport presupun.
    4 1
  • inexorabil
    “Şi mai atrăgător” nu poţi fi decât rămânând soldat pe frontul NORMALITĂŢII, recte în perimetrul M.A.I. Şi investind odată în…Segmentul F, dacă vrei să fii pretabil la comparaţii adecvate cu Mercedes-Benz, BMW şi Audi (apropo, încerc – dar nu promit! – să nu mai uzez de expresii improprii precum “premium” sau “Triada”…şi, ca să dovedesc că nu sufăr de lene, mai devreme am enumerat simplu cele trei mărci germane, însă ar fi şi mai bine să introduc un acronim pentru identificarea “Triadei”, recte SSG – Super Scumpetea Germană – că altfel cum să le deosebesc de restul nemţoaselor?).

    PS. La urma urmei, în ce-ar consta “viitorul luminos” (cel puţin al lui Volvo) ? În e-aspiratoare?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru