Volvo prezintă scaunul gonflabil pentru copii

de Sebastian Toma
Luni, 14.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sudezii de la Volvo celebrează 50 de ani de la apariţia primului scaun auto pentru copii prin prezentarea unui concept care promite să ducă aceste dispozitive de siguranţă la un nou nivel: scaunul gonflabil pentru copii.

Esential 50 de ani au trecut de la lansarea primului scaun auto creat special pentru copii.
Volvo vrea să revoluţioneze industria auto printr-o nouă generaţie de scaune auto pentru copii. Conceptul care prefigurează scaunul auto gonflabil pentru copii a fost prezentat la aniversarea a 50 de ani de la primul scaun Volvo dedicat copiiilor, introdus în 1964. Noul scaun de la Volvo ia în considerare toate diferenţele dintre adulţi şi copii şi le furnizează acestora un sistem de susţinere sigur şi uşor de instalat în maşină. Conceptul de scaun se umflă în doar 40 de secunde şi poate fi pliat după folosire pentru a fi transportat cu uşurinţă. Acesta cântăreşte mai puţin de cinci kilograme, adică la jumătate faţă de un scaun contemporan pentru copii.

Centura de siguranţă la 50 de ani: de ce e atât de importantă?

Secretul noului scaun pentru copii de la Volvo este materialul din care este fabricat, numit "drop-stitch", folosit în trecut pentru crearea de prototipuri de scaune.

Materialul este foarte puternic atunci când este umflat şi poate să fie ridicat la o presiune internă foarte mare. Tehnologia provine din lumea ambarcaţiunilor şi a fost dezvoltată iniţial pentru forţele armate, în vederea construirii de avioane gonflabile.

Volvo testează un nou sistem de siguranţă, care măsoară atenţia şoferului la drum

În stânga se află noul scaun pentru copii proiectat de Volvo, iar în dreapta se află ghiozdanul în care se strânge scaunul după folosire. Soluţia este unică în industria auto, pentru moment.

La fel ca scaunele moderne pentru copii şi primul prototip folosit vreodată de Volvo, noul concept al suedezilor este proiectat să fie folosit cu "spatele" la direcţia de mers. Explicaţia din spatele acestei soluţii tehnice este legată de fizionomia copiilor, aceştia neavând un gât atât de puternic precum adulţii, de unde şi riscul ridicat de rănire al acestora la un accident frontal în cazul în care stau într-un scaun cu faţa la direcţia de mers.

Regula se aplică până la vârsta de patru ani, când pot fi folosite alte scaune pentru copii.

Via Volvo

Comentarii (1)

  • si cand ma gandesc ce scaune de tortura "de firma" se gasesc in comert.....asta e parfum....
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru