Wiesmann a ieşit din insolvenţă şi pregăteşte revenirea

de Bogdan Mirică
Vineri, 29.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Wiesmann renaşte după câteva luni în care s-a aflat în insolvenţă. Constructorul german de supercaruri de nişă speră că îşi va reveni complet începând cu anul viitor.

Urmareste Automarket
La mijlocul lunii august
, Wiesmann, constructorul german specializat în producţia supercarurilor de nişă, a cerut insolvenţa. La 20 de ani de la debutul primului model, Wiesmann se vedea nevoit să pună lacătul pe uşa micii sale uzine.

A fost nevoie însă de trei luni pentru ca marca germană să renască din propria-i cenuşă. Wiesmann a cerut oficial ieşirea din insolvenţă şi a programat o întâlnire cu creditorii săi în data de 16 decembrie.

Împreună cu oficialii, aceştia vor pune pe hârtie un plan de reeşalonare a datoriilor şi de repornire a activităţii.

Esential 190.000 de euro costa ultimul model produs de Wiesmann.
Dacă toate lucrurile merg conform planului, Wiesmann ar putea reveni pe scena auto cu un nou model chiar începând de anul viitor.

Ultima creaţie a constructorului german de nişă a fost GT MF4-CS, prezentat în luna martie a acestui an la Salonul Auto de la Geneva: modelul cu un nume complicat sărbătorea 25 de ani de la înfiinţarea companiei. Producţia a fost limitată la numai 25 de exemplare, fiecare cu un preţ de pornire de peste 190.000 de euro.

via wcf

Comentarii (5)

  • Daca nu o sa faca ceva asemanator cu MF3 degeaba !!! MF3 a fost si va ramane cel mai reusit Wiesmann.
    9 2
  • De ce?
    2 4
  • @ztele
    De ce , ce ? :)
    4 1
  • De ce MF3 e cel mai reusit Wiesmann? De ce nu MF4?
    0 3
  • MF3 imi place mai mult ca design. Era mai simplu....avea farurile mai mari. MF4 si Mf5 le au prea mici si din pct. meu de vedere nu sunt frumoase. Din spate si lateral sunt ok toate la fel si interioarele. Interioarele asemanatoare.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru