WRC: Hirvonen castiga in Polonia si il depaseste pe Loeb la General!

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 28.06.2009
Mikko Hirvonen (Ford) a castigat Raliul Poloniei, depasindu-l pe Sebastien Loeb in clasamentul general al sezonului. Au mai ramas patru etape pana la final.

Mikko Hirvonen (Ford) a reusit sa castige Raliul Poloniei, etapa a opta din Campionatul Mondial de Raliuri 2009. Pilotul finlandez a trecut linia de sosire cu un timp total mai bun cu un minut si 10 secunde mai bun decat cel al lui Dani Sordo (Citroen C4). Pe a treia pozitie a Raliului Poloniei s-a clasat Henning Solberg, care a terminat la doua minute si cinci secunde de castigator. Ajutat de aceasta victorie, Hirvonen se instaleaza pe prima pozitie a campionatului mondial, cu un punct in fata lui Sebastien Loeb, care castigase primele cinci etape ale sezonului si parea deja desprins in castigator al acestui sezon.

Raliul Poloniei a trecut prin cateva momente interesante care au avut urmari importante in configuratia clasamentului final al etapei. Primul s-a derulat vineri, cand Sebastien Loeb a suferit un accident care i-a distrus suspensia, francezul de la Citroen fiind nevoit sa renunte la urmatoarele trei probe speciale si sa porneasca sambata in urmatoarele probe cu o penalizare de 20 de minute fata de lider. Alsacianul a recuperat insa putin cate putin, reusind se ajunga pe pozitia a zecea inainte de ultimele speciale ale raliului Poloniei, fiind al doilea sub linia punctelor.

Echipa Citroen a intrat imediat pe fir, ordonandu-le tinerilor piloti Conrad Rautenbach si Evgeny Novikov sa se opreasca efectiv pe traseu timp de cateva minute in penultima speciala pentru a-i permite lui Loeb sa urce pe pozitia a opta, echivalenta cu un punct la General pentru alsacianul de la Citroen. Cei doi piloti de la Citroen Junior se aflau pe locurile noua si zece, desi Novikov putea sa se claseze fara probleme intre primii cinci la finalul raliului.

Ultima superspeciala a raliului Poloniei a adus insa o lovitura de teatru.

Jari-Matti Latvala, al doilea finlandez al celor de la Ford, a abandonat dupa un accident prostesc in timp ce se afla pe pozitia a doua la General. Latvala a lovit una dintre barierele de protectie ale traseului special construit pentru ultima proba a raliului, Ford pierzand astfel puncte pretioase in clasamentul constructorilor. Loeb a reusit astfel se urce pe pozitia a saptea, adunand doua puncte care pareau intangibile vineri, dupa accidentul suferit de francez.

Hirvonen si Loeb mai au la dipozitie patru etape de WRC, urmatoarea avand loc in Finlanda, fieful pilotului Ford, la sfarsitul lunii iulie.

CLASAMENT FINAL RALIUL POLONIEI

 1. Mikko Hirvonen           Ford             3h07m27.5s
2. Dani Sordo Citroen + 1m10.3s
3. Henning Solberg Ford + 2m05.7s
4. Petter Solberg Citroen + 2m24.3s
5. Matthew Wilson Ford + 4m17.5s
6. Krzysztof Holowczyc Ford + 4m33.9s
7. Sebastien Loeb Citroen + 19m15.1s
8. Conrad Rautenbach Citroen + 19m20.6s
9. Evgeny Novikov Citroen + 19m26.2s
10. Michal Bebenek Mitsubishi + 23m08.7s

CLASAMENT GENERAL PILOTI


1. Mikko Hirvonen Ford 58 puncte
2.
Sebastien Loeb Citroen 57 puncte
3. Daniel Sordo Citroen 39 puncte
4. Henning Solberg Ford 27 puncte
5. J.M. Latvala Ford 25 puncte

CLASAMENT GENERAL CONSTRUCTORI


1. Citroen Total WR Team 106 puncte
2. BP Ford Abu Dhabi WR Team 89 puncte
3. Stobart VK M-Sport Ford Rally Team 60 puncte
4. Citroen Junior Rally Team 29 puncte
5. Munchi's Ford WR Team 18 puncte

Comentarii (3)

  • Marian
    Asta e WRC???
    Dupa clasament pare a fi o competitie in 2 - Citroen, Ford. Unde sunt restul concurentilor?
    1 1
  • mircea
    @LPH, @Danny
    Corect, s-a rezolvat.
    0 0
  • @Marian
    @Marian
    Din pacate atat a ramas din WRC: Citroen si Ford
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru