WRC: Loeb si Hirvonen se pregatesc de asaltul final in Raliul Marii Britanii

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 22.10.2009
Sebastien Loeb (Citroen) si Mikko Hirvonen (Ford) sunt despartiti de un singur punct in lupta pentru titlul mondial. Castigatorul din Marea Britanie va fi campion mondial!

Mikko Hirvonen si Sebastien Loeb se vor bate de vineri pana duminica in Raliul Marii Britanii - ultimul din acest sezon - pentru titlul mondial la piloti in WRC. Hirvonen (Ford Focus WRC) va incerca sa isi pastreze avantajul de un punct in clasamentul general pe care il are in acest moment in fata francezului care este considerat "Michael Schumacher al Formulei 1" si sa castige primul sau titlu mondial. Pe de alta parte, Loeb (Citroen C4 WRC) se afla in fata celei de-a sasea victorii de sezon consecutive in WRC.

"Va fi un raliu pe cinste. De-abia astept sa inceapa. Astept batalia de mult timp, va fi un weekend fantastic", spune Hirvonen, care a castigat Raliul Marii Britanii in 2007. Finlandezul de 29 de ani va inecrca sa apare cu dintii ultimul punct care il separa de Sebastien Loeb, dupa ce ultima etapa disputata, Raliul Catalunyei, a redus avansul initial de 5 puncte pe care il avea in fata francezului. "Avem sanse egale. Sebastien s-a aflat in aceasta situatie de mai multe ori in cariera si a reusit sa castige cinci titluri mondiale.

Pentru mine e ceva nou, deci privesc lucrurile dintr-o perspectiva diferita. Desi am castigat anterior in Marea Britanie, acest raliu nu a fost intotdeauna unul bun pentru mine, insa imi place etapa din Tara Galilor si cunosc bine traseele de acolo", continua finlandezul de la Ford.

Sebastien Loeb a castigat anul trecut Raliul Marii Britanii si priveste cu incredere spre ultima etapa a sezonului. "In Marea Britanie va trebui sa termin in fata lui Hirvonen. Suntem amandoi aproximativ la acelasi nivel pe macadam si avem, deci, aceleasi sanse", spune Loeb, care daca va castiga in Marea Britanie va reusi un record all-time in motorsport: sase titluri mondiale consecutive.

In clasamentul constructorilor, lupta este deja incheiata dupa ce Citroen si-a asigurat titlul in urma dublei realizate de Loeb si Sordo in Raliul Catalunyei.

 

 

Comentarii (3)

  • Hirvonen!
    Sper sa castige. Intrebare: de la ce ora va fi rezumatul cursei? Banuiesc ca tot pe Eurosport, nu?
    0 0
  • poate la anu' vedem si alte masini in afara de ford si citroen in "lupta" ... orikum, baietii astia doi sunt fantastici la volan :)
    0 0
  • Difuzare
    Stie cineva daca se difuzeaza? Numai tara noastra este ocolita de asa ceva. Toata Europa poate vedea raliul pe mai multe canale chiar....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru