Xiaomi va lansa prima sa mașină: o electrică așteptată în 2024

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 20.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Xiaomi va lansa, în 2024, prima sa mașină. Va fi, desigur, un vehicul cu zero emisii dezvoltat prin intermediul subsidiarei Xiaomi EV, înființată în urmă cu o lună.

Xiaomi a fost înființată de Lei Jun în 2010. Patru ani mai târziu, compania devenea al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel global, iar în luna martie a anunțat că vrea să intre pe piața mașinilor electrice. Un teritoriu cu totul nou.

Pentru a-l explora, Xiaomi a anunțat în acest an un plan de investiții în valoare de 10 miliarde de dolari în următorul deceniu. Cu acești bani, chinezii vor dezvolta o gamă completă de mașini cu zero emisii.

Luna trecută, compania a înființat oficial subsidiara Xiaomi EV. Acum, fondatorul și CEO-ul mărcii asiatice, Lei Jun, a dezvăluit că primul vehicul al brand-ului va fi lansat pe piață în primul semstru al lui 2024.

În urma acestui anunț, acțiunile au crescut cu 5% la bursa de la Hong Kong.

via CNBC

Comentarii (12)

  • Altfel spus, masinile electrice gandite si scuturate de piață vor apărea abia după 2030.
    15 4
  • Edikkk
    Între a zice şi a face este o distanţă foarte mare.
    5 20
  • Pana lanseaza Xiaomi prima sa masina, in 2024, Foxconn a prezentat deja, in cursul acestei saptamani, doua masini si un autobuz.
    Dar, ca de fiecare data, pentru Automarket este mai important ce se intampla peste trei - patru - 60 de ani decat in prezent.
    6 0
  • Ca sa fiu specific, evoluția planetară sa bazat pe “bule”, industrială, financiară, imobiliară… mai nou cripto monede și electrificarea auto.
    Ambele se vor sparge la un moment dat când oferta va depăși cererea… vor supraviețui (la auto Mo refer), cei care își vor dimensiona corect capacitățile de producție, vor învesti inteligent și in funcție de ce poate (tot omul) gestiona și utiliza.
    Din câte știu Mercedes a avut multe fluctuații ca și vânzări anuale din cauza faptului ca au capacitate de producție peste nevoia reala a pieței, ceea ce nu este cazul pentru BMW/Mini/Rols care au o rata de utilizare a capacități de producție de peste 95%. Altfel spus cerea sau capacitatea de absorbție are o limita și indiferent câta concurenta apare nu se pot scădea prețurile de vânzare sub costurile de producție și chiar dacă s-ar produce tot in China tot nu se vor întâmpla miracole. De aceea pentru moment este nevoie de subvenție pentru electrice… care nu poate fi la nesfârșit 10.000 de euro (nu cunosc exact suma).
    Investițiile de astăzi in electrificare vor avea mai mult sau mai puțin aceeași soarta ca si in orice alta bula… unele BOR supraviețui dar cele mai multe nu. Depinde de factorii enumerați mai sus…
    9 2
  • 2024-2021=3 ... Cine ar cumpăra o mașină făcută de o companie înființată cu numai trei ani în urmă, fără nicio experiență?
    3 16
  • Spun ăștia că au buget 10 mld. Probabil vor găsi ceva mărunțiș pentru inginerii de caroserii, suspensii, whatever. Le sudează de baterie și mașina-i gata.

    Le aruncă pe piața din China la 5k$, iar după 2030, când vor bate Porsche și Tesla, le vor aduce în Europa cu 50% discount.
    11 3
  • Masina Xiaomi va avea integrata un telefon si un aspirator, tot Xiaomi bineinteles.
    6 8
  • Înainte de lansarea primei mașini, Tesla era doar tel de ouă.
    8 1
  • si a ramas asa. iti dai cu tzla-n ... cand vezi ce afacere ai facut. Ploua in masina, stat secole la incarcat, mereu cu ochii beliti pe baterie sa nu ramai de caruta (platforma), aplicatii stupide de incarcare si preturi la curent echivalente cu benzina, orice mica avarie = dauna totala.
    Si totul la mirobolantul pret de ha ha ha ha
    Cat trebuie sa te duca tartacuta ca nu pot sa-i zic cap?
    6 4
  • Tesla a găsit o nișă. Să-i felicităm. Nu exclud o dezvoltare a PHEV-ului la peste 10-15% din parcul auto, dar electricul pur nu va depăși ever 10%. Combustibilii sintetici și hidrogenul vor mușca grav din curentul ecotrotineta.
    8 2
  • Mircea Badea
    bravo! probabil prima mea masina electrica..
    2 1
  • Îți ținem pumni Mircea… sa ne anunți când ajunge in posesia ta.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru