Carlos Sainz va deschide drumul piloţilor în Raliul Germaniei

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 13.08.2010
Dublul campion mondial de WRC Carlos Sainz va pilota un Volkswagen Scirocco R în deschiderea probelor speciale de vineri din Raliul Germaniei.

Carlos Sainz, unul dintre cei mai talentaţi piloţi de raliuri din istorie, îşi va face o revenire spectaculoasă în WRC la sfârşitul săptămânii viitoare.

Spaniolul va urca la volanul unui model Volkswagen Scirocco R şi va parcurge traseele de recunoaştere ale probelor speciale de vineri din cadrul Raliului Germaniei, înainte ca piloţii care luptă pentru titlul mondial să intre în scenă. De asemenea, maşina pe care o va avea la dispoziţie este echipată cu un motor ce funcţionează pe gaz natural care reduce emisiile de dioxid de carbon cu 80%.

"Bineînţeles că este frumos să revin la unul dintre trecuturile mele. Iar cu Scirocco R va fi cu siguranţă distractiv să pilotez în probele speciale în fruntea plutonului şi să contribui la siguranţa spectatorilor în acest proces", a declarat spaniolul.

Conform regulamentului FIA, înainte de începerea unei probe speciale din cadrul etapelor de WRC cel puţin un pilot este trimis în recunoaştere pe traseu, cu scopul de a identifica eventualele probleme de organizare.

Carlos Sainz a câştigat două titluri mondiale în WRC în 1990 şi 1992 şi deţine recordurile pentru cele mai multe starturi (196), cele mai multe podiumuri (97) şi cele mai multe puncte (1242).

Spaniolul a câştigat în luna ianuarie pentru constructorul Volkswagen ediţia 2010 a celebrului Raliu Dakar, desfăşurat în Argentina şi Chile.

Via | Volkswagen Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru