Câştigătorii probelor speciale ar putea primi puncte în WRC

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 06.09.2010
Câştigătorii anumitor probe speciale din cadrul unui raliu ar putea primi puncte în clasamentul general al Campionatului Mondial de Raliuri.

Reprezentaţii WRC analizează posibilitatea de a îmbunătăţi spectacolul în competiţie prin acordarea unor puncte de tip bonus piloţilor care câştigă o anumită probă specială din cadrul unui raliu.

Intenţia este de a creşte în acest fel interesul publicului şi al piloţilor pentru o anumită probă specială din cadrul unui raliu, probă care ar urma să se desfăşoare pe distanţe scurte (trei-cinci kilometri) şi care va fi transmisă integral pe posturile de televiziune.

Practic, proba specială pe puncte ar urma să fie asemănătoare cu superspecialele care deschid şi, respectiv, închid un anumit raliu, cu deosebirea că aceasta va avea loc în centrul oraşelor - pentru a beneficia de un număr cât mai mare de spectatori - şi va fi poziţionată în mijlocul unei zile de competiţie.

Numărul exact de puncte care va fi acordat pentru câştigătorul acest tip de probă specială nu a fost încă stabilit, însă se vehiculează că va fi vorba despre cinci puncte. Cel mai probabil, numărul de puncte va fi ales astfel încât să nu aibă impact asupra câştigătorului unui raliu, în condiţiile în care diferenţa dintre primul şi al doilea pilot este de şapte puncte.

Noua regulă ar putea fi introdusă în WRC chiar de anul viitor, însă cel mai probabil va fi implementată din 2012.

Via | MaxRally

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru