Citroen confirmă prezenţa în WRC şi pentru sezonul 2015

de Daniel Popescu
Marti, 25.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen va participa în Campionatul Mondial de Raliuri şi în sezonul 2015, chiar dacă producătorul francez îşi va concentra atenţia spre noul program din Campionatul Mondial de Turisme.

Esential 2015 este sezonul pentru care Citroen si-a asumat angajamentul de a participa in WRC
Citroen va debuta în acest an în Campionatul Mondial de Raliuri, competiţie pe care o abordează alături de Sebastien Loeb şi de multiplul campion al competiţiei, Yvan Muller.

În paralel, francezii şi-au redus deja programul din Campionatul Mondial de Raliuri la numai trei maşini, iar presa internaţională a speculat că Citroen s-ar putea retrage din WRC la sfârşitul anului pentru a se concentra exclusiv pe WTCC.

Avem un angajament cu Abu Dhabi pentru 2014 şi 2015, plus o opţiune pentru anul următor (n.r - 2016).

Yves Matton
Sef Citroen
Cu toate acestea, şeful Yves Matton a confirmat că Citroen va rămâne în WRC şi în sezonul următor, întrucât are deja un contract ferm de sponsorizare cu Abu Dhabi. "Avem un angajament cu Abu Dhabi pentru 2014 şi 2015, plus o opţiune pentru anul următor (n.r - 2016).
Facem parte din campionat şi trebuie să ne gândim la ceea ce este bine pentru campionat şi pentru Citroen"
, a declarat belgianul pentru publicaţia Motorsport News.

În plus, Citroen se gândeşte să le prelungească contractele lui Kris Meeke şi Mads Ostberg şi pentru anul viitor, în contextul în care actualele înţelegeri urmează să expire la sfârşitul actualului campionat.

"Pentru acest an avem o altă strategie pentru piloţii noştri. Mă gândeam la următoarele sezoane când piloţii noştri vor fi la nivelul potrivit. Pentru moment lucram cu piloţii noştri şi încercăm să-i îmbunătăţim", a adăugat el.

Via MaxRally

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru