Citroen: "Ford este favorită în Raliul Suediei"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 01.02.2011
Sebastien Loeb şi Sebastien Ogier anticipează că rivalii de la Ford sunt favoriţi să câştige Raliul Suediei, prima etapă a noului sezon de WRC.

Au mai rămas mai puţin de două săptămâni până la începerea noului sezon din Campionatul Mondial de Raliuri, iar războiul psihologic dintre Citroen şi Ford a început deja.

În ciuda celor şapte titluri mondiale consecutive, Sebastien Loeb susţine că rivalii Ford pleacă cu prima şansă în Raliul Suediei de la finalul săptămânii viitoare, întrucât aceştia au câştigat ultimele două raliuri desfăşurate în această ţară.

"Cu siguranţă vom încerca tot ce avem mai bun, dar nu este raliul meu preferat şi cei de la Ford pot fi puternici. Îmi place să pilotez acolo când condiţiile sunt bune, dar nu este raliul în care să mă simt cel mai bine şi nu cred că vom vedea în Suedia adevăratul potenţial al lui Citroen DS3 WRC", a declarat francezul.

Coechipierul său Sebastien Ogier este de aceeaşi părere, considerând că Ford are potenţialul de a obţine victoria în etapa de debut a sezonului.

"Pe lângă Loeb, ambii piloţi de la Ford pot fi foarte rapizi acolo şi la fel şi băieţi precum PG Andersson.

Nu pot uita nici piloţi precum Mads Ostberg, care se pot adapta rapid la o nouă maşină", a precizat francezul.

Între timp, Mikko Hirvonen speră să repete istoria de anul trecut şi să câştige Raliul Suediei, considerând că noul Ford Fiesta RS WRC are potenţialul de a obţine un succes. "Cu siguranţă vom încerca să începem sezonul cu o victorie. Avem o echipă bună şi un monopost puternic, motiv pentru care cred că putem reuşi", a declarat el.

Hirvonen a obţinut victoria în Raliul Suediei în sezonul 2010, la doi ani după ce coechipierul său Jari Matti Latvala realizase o performantă similară. În schimb, Loeb a triumfat în ţara scandinavă doar în urmă cu şapte ani, în ediţia din 2004.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru