Citroen i-ar putea cere ajutorul lui Loeb pentru a câştiga titlul constructorilor

de Daniel Popescu
Vineri, 15.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a dezvăluit că i-ar putea solicita lui Sebastien Loeb să concureze în mai multe raliuri de la finalul sezonului pentru ca francezii să câştige titlul constructorilor.

Citroen pare deja resemnata că Volkswagen va câştiga în acest an titlul piloţilor prin intermediul lui Sebastien Ogier, care este liderul clasamentului general după primele trei runde după victoriile din Suedia şi Mexic.

În acest context, constructorul francez mizează pe păstrarea titlului mondial la constructori, întrucât Jari-Matti Latvala, coechipierul lui Ogier de la Volkswagen, a avut parte de un debut modest de sezon.

Lupta dintre cei doi constructori se anunţă însă dificilă în contextul în care Mikko Hirvonen şi Dani Sordo nu reuşesc să ofere rezultate consistente, iar soluţia salvatoare ar putea veni de la Sebastien Loeb. Programul actual al nonuplului campion mondial mai include doar etapele din Argentina şi Franta, însă Citroen este tentată să-i ceară francezului să participe în mai multe raliuri din finalul sezonului dacă lupta pentru titlu la constructori va fi indecisă.

Urmareste Automarket
"În acest moment nu mă gândesc la asta.
Trebuie să fiu mulţumit cu ce am primit deja: patru raliuri cu el, pentru că la început nu voia să facă niciun raliu. La finalul sezonului, dacă va mai fi un raliu în plus şi cu acest raliu putem câştiga titlul, atunci cu siguranţă îi voi cere (n.r - să facă un raliu în plus). Nu mă panichez, sunt încrezător că putem reuşi. Ogier demonstrează ceva incredibil, dar asta este, trebuie să continuăm să credem şi să luptăm"
, a declarat Yves Matton, şeful Citroen Racing.

Nu numai cei de la Citroen sunt resemnaţi de performanţele lui Ogier, ci şi Latvala, care a dezvăluit că cel mai probabil va deveni pilotul numărul doi al echipei pentru a-l ajuta pe francez să-şi îndeplinească obiectivul.

"La modul în care pilotează acum are mare potenţial să lupte pentru titlu în acest an. Dacă vom avea o şansă să luptăm pentru titlu, atunci cu siguranţă îl voi ajuta", a explicat francezul.

Via Autosport, Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru