Citroen: "Loeb poate câştiga titlul în Raliul Franţei"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 22.09.2010
Oficialii Citroen Racing consideră că Sebastien Loeb poate deveni matematic campion mondial la finalul Raliului Franţei de săptămâna viitoare.

Sebastien Loeb are un avans de 43 de puncte în faţa lui Sebastien Ogier cu numai trei etape înainte de final, motiv pentru care o victorie în Raliul Franţei de săptămâna viitoare îi poate asigura matematic titlul mondial.

Sven Smeets, managerul echipei Citroen WRC, consideră că şansele francezului de a cuceri al şaptelea titlu mondial chiar în ţara sa natală sunt amplificate de rezultatele foarte bune obţine de acesta în etapele desfăşurate pe asfalt în acest an.

"Am văzut în Bulgaria, un raliu nou pentru toţi, că Loeb era în faţa tuturor. Ştiam de ce este capabil în Germania şi am văzut acest lucru printr-o victorie dominantă. În Franţa mă aştept să fie din nou în faţă în lupta pentru victorie, întrucât ştim că abilităţile sale pe asfalt sunt foarte bune. Raliul se încheie în oraşul natal al lui Loeb şi oamenii se aştepta să câştige. Va exista o anumită presiune pe umerii săi, însă nu cred că Loeb este vreodată cu adevărat sub presiune.

Presiunea este mai mult pe noi, pe echipă, pentru că el este întotdeauna calm", a declarat Seems.

În plus, ambiţia lui Loeb de a cuceri titlul cu două etape înainte de final este cu atât mai mare cu cât francezul se va bucura de sprijinul total al numeroşilor sai fani.

"Vor fi foarte mulţi spectatori. Cred că unii oameni nu au fost la Raliul Germaniei pentru a veni la acest raliu, întrucât este o etapă cu probe speciale noi şi oamenii vor să îl vadă. Vor veni să vadă raliul şi vor crea o atmosferă specială", a mai precizat Seems.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru