Citroen şi Ford au testat noile maşini în Marea Britanie

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 25.11.2010
Citroen şi Ford au rămas în Marea Britanie pentru a testa noile DS3 WRC şi, respectiv, Fiesta RS WRC, modelele cu care vor concura în sezonul 2011 al WRC.

Chiar dacă sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri s-a încheiat cu aproape două săptămâni în urmă, Citroen şi Ford şi-au prelungit programul în Marea Britanie pentru a testa noile maşini pentru anul viitor.

Astfel, Citroen a testat noul DS3 WRC pe tot parcursul săptămânii trecute pe drumuri de mare viteză, vremea ajutând echipa să evalueze caracteristicile maşinii atât pe uscat, cât şi pe ploaie.

Sebastien Loeb s-a aflat la volan în primele două zile de teste şi susţine că primele comparaţii cu C4 WRC sunt pozitive. "Pentru că am venit direct de la raliu, am fost încă în formă să pilotez maşina. Comparaţia pe care am obţinut-o cu DS3 a fost pozitivă", a declarat francezul.

Septuplul campion mondial a fost completat de şeful Olivier Quesnel, care afirmă că întreaga echipă este satisfăcută de comportamentul maşinii care francezii speră să-şi păstreze titlurile mondiale în WRC. "După ce am vorbit cu piloţii şi inginerii cred că sunt cu toţii foarte mulţumiţi.

Cel mai bun exemplu este că-l avem pe Loeb în echipă în 2011. Asta înseamnă că este mulţumit de maşină, altfel ar fi spus că se retrage", a precizat el.

În paralel cu testul efectuat de Citroen, Ford a evaluat caracteristicile noului Fiesta RS WRC, aceasta fiind prima ocazie când maşina a rulat pe macadam. Rezultatele au fost pe placul lui Jari Matti Latvala, care priveşte cu încredere spre sezonul următor.

"Totul merge foarte bine cu noua maşină. Facem progrese bune şi trebuie să spun că este incitant să pilotez maşina. Este foarte stabilă şi are o putere bună. Este bine să fim în maşina cu care vom concura anul viitor şi vom pilota mult înainte de Raliul Suediei, dar asta este bine pentru că avem nevoie de experienţă înainte de startul competiţiei", a declarat finlandezul.

Citroen şi Ford vor continua testele cu noile maşini şi în luna decembrie, cel mai probabil în ţările din Scandinavia.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru