Citroen şi Ford solicită transmiterea WRC pe internet

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 07.04.2011
Constructorii din Campionatul Mondial de Raliuri solicită transmiterea integrală a etapelor de WRC pe internet pentru a atrage mai mulţi fani.

Transmiterea etapelor de WRC pe internet este una dintre condiţiile esenţiale pentru ca cea mai importantă competiţie de raliuri din lume să crească în popularitate, susţin reprezentaţii constructorilor Citroen şi Ford.

Ambele echipe speră ca planurile să fie puse în aplicare cât mai curând, după ce promoterul North One Sport nu şi-a respectat această promisiune făcută în urmă cu trei ani.

"Exista o mare oportunitate pentru North Sport One să fie la cel mai înalt nivel al tehnologiei şi să aducă raliurile oamenilor prin intermediul televiziunii prin internet. Este grozav că vedem probe speciale în locuri precum Lisabona (Portugalia) sau Guanajuato (Mexic), dar trebuie să ne concetram pe televiziunea prin internet, acesta este viitorul şi există multă cerere pentru asta. Sportul trebuie să meargă curând în această direcţie, oamenii aşteaptă asta", a precizat Gerard Quinn, şeful Ford.

Britanicul este sprijinit în acest demers de Olivier Quesnel, şeful Citroen.

"Auzim discuţii despre asta, dar nu am văzut nimic. Este foarte important, dar sunt multe lucruri importante pentru viitorul sportului", a declarat el.

În prezent, singurele imagini video pe internet sunt oferite de site-ul oficial al WRC, însă acestea sunt prepoderent realizate cu camere video on-board. De asemenea, televiziunile clasice nu sunt foarte interesate de achiziţionarea drepturilor TV pentru WRC din cauza desfăşurării etapelor pe parcursul a circa 8-10 ore zilnic.

Via | Autosport

Taguri: Citroen, Ford, WRC

Comentarii (2)

  • asta ar fi o idee buna, ca eu nu am gasit motor tv pe nici un site de tv-online sa il vad in Romania! Retardatii aia de la Eurosport au ales volei de plaja si Wrestling in loc sa difuzeze WRC!
    4 0
  • @alexei89
    si wrc este in romania, evident la DIGISPORT incepand de saptamana viitoare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru