Citroen, surprinsi de declinul Ford din Mexic

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 09.03.2010
Oficialii Citroen Racing au admis ca performantele mediocre ale rivalilor de la Ford din Raliul Mexicului i-au luat prin surprindere.

Citroen Racing a dominat autoritar Raliul Mexicului si a acaparat toate cele trei pozitii ale podiumului, rezultat in urma caruia Sebastien Loeb a devenit noul lider al campionatului.

Olivier Quesnel, seful Citroen Racing, a fost incantat de rezultatele obtinute de sextuplul campion mondial, dar si de performantele lui Petter Solberg si Sebastien Ogier, ultimul fiind prezent doar pentru a doua oara pe podiumul de premiere al unui raliu.

"Toti trei au facut o treaba foarte buna, dar ii voi mentiona in special pe Loeb si Dani Elena (n.r - copilotul lui Loeb), pentru ca au facut o treaba fantastica in a doua zi cand si-au consolidat victoria. Masinile Citroen C4 WRC au dominat acest raliu si au stabilit toate timpurile de referinta. De asemenea, ei au obtinut prima tripla a unui constructor francez intr-un raliu pe pietris. De asemenea, vreau sa-i felicit pe Petter Solberg si Sebastien Ogier pentru duelul lor grozav in cea mai buna traditie sportiva", a declarat Quesnel.

Performantele Citroen Racing au venit insa si ca urmare a prestatiei modeste a celor doi piloti de la BP Ford, intrucat Mikko Hirvonen si Jari Matti Latvala nu au pus in niciun moment in pericol suprematia constructorului francez in Mexic.

Quesnel a admis ca a fost surprins de rezultatele rivalilor, dar a intarit pozitia dominanta a celor de la Citroen in Mexic in ultimii ani.

Una dintre posibilele explicatii este legata de altitudinea ridicata la care a avut loc raliul, intrucat aerul rarefiat a diminuat performanta motoarelor cu aproximativ 20%.

"Nu sunt sigur ce s-a intamplat cu Ford. Poate a fost din cauza motorului sau a altitudinii. Oricum noi eram foarte increzatori aici pentru ca am castigat ultimele trei raliuri din Mexic. Cu toate acestea, am fost surprins ca ei au fost atat de in urma", a mai precizat Quesnel. In ciuda acestor rezultate, Ford a ramas lider in clasamentul constructorilor in fata celor de la Citroen.

Via | WRC

Comentarii (3)

  • NeoGalaxy
    Chestia asta cu "sextuplul" in loc de "septuplul" campion mondila incepe sa devina stresanta sincer. Odata, de doua ori, de trei ori mai inteleg, dar devine un obicei... Parerea mea.
    7 1
  • non-sex
    ce? esti invidios ca unii pot de 7 ori, ma rog...de "sex"tuplu ori? :D

    Motoarele frantuzesti nu merg (si) cu aer?
    0 2
  • da
    Frumoasa figura lui Solberg. Bravo. Se pare ca-i prieste Citroenul:). Astept o replica viguroasa a celor de la Ford.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru