Eurosport nu va transmite Raliul Suediei! Negocierile cu FIA au eşuat

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 02.02.2012
Eurosport nu va transmite Raliul Suediei după ce negocierile cu FIA pentru preluarea drepturilor TV pentru sezonul 2012 au eşuat.

Postul de televiziune Eurosport era creditat cu mari şanse să ajungă la o înţelegere cu FIA pentru a transmite integral sezonul 2012 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Negocierile erau deja într-un stadiu avansat în cursul lunii ianuarie, în special după ce cele două părţi au ajuns la un acord pentru transmiterea etapei inaugurale a sezonului de la Monte Carlo.

Cu toate acestea, negocierile au intrat în impas, iar Eurosport a anunţat deja organizatorii Raliului Suediei, a doua etapă a sezonului din WRC, că nu va trimite nicio echipă la acest eveniment, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia franceză L'Equipe.

Publicaţia online World Rally Ranking susţine că negocierile au eşuat din cauza faptului că una dintre condiţiile impuse de FIA pentru semnarea unui contract TV era ca Eurosport să preia angajaţii North One Sport, compania care a deţinut drepturile comerciale ale competiţiei până anul trecut.

În urma acestei decizii, este foarte posibil să nu existe niciun fel de transmisiune TV de la Raliul Suediei, care va avea loc în perioada 9-12 februarie, mai ales că timpul rămas până la începerea evenimentului este de numai o săptămână.

În acest context, una dintre puţinele oportunităţi de a vedea imagini din Raliul Suediei va fi prin intermediul pilotului suedez Richard Goransson, care va concura în Raliul Suediei la volanul unui Mini WRC.

Maşina acestuia va avea numeroase camere video onboard, iar imaginile vor fi transmise în timp real pe site-ul său de internet.

În schimb, serviciul de live-timing este în siguranţă, întrucât Stage 1 Technology, compania care oferă acest tip de servicii pentru WRC, a ajuns la un acord cu FIA pentru a acoperi integral Raliul Suediei.

Via | L'Equipe

Comentarii (5)

  • tragic...
    ...ce se intampla cu sportul asta. Au reusit banii sa il distruga aproape de tot. Mare pacat
    11 1
  • florin8
    Pacat ca nu s-a ajuns la un acord cu Eurosport. As fi vrut ca ei sa transmita acest eveniment plus ca ei fac si mult mai multa reclama (dupa parerea mea).
    2 1
  • mai bine a fost in 2011,la digi,aveai ce sa vezi
    4 0
  • motors tv nu transmite?
    2 1
  • mai transmite cineva wrc-ul,in afara de eurosport?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru