FIA a publicat lista constructorilor din WRC

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 08.01.2010
FIA a anuntat ca Citroen si Ford s-au inscris cu doua, respectiv o echipa in editia 2010 a Campionatului Mondial de Raliuri.

Federatia Internationala de Automobilism a publicat la finalul acestei saptamani lista constructorilor care vor lua parte in sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Situatia a ramas neschimbata fata de sezonul trecut, astfel ca Citroen si Ford sunt singurii constructori care vor concura in acest an in cea mai importanta competitie de raliuri din lume.

Citroen va continua sa aiba doua echipe, iar team-ul principal Citroen Total va fi condus de sextuplul campion mondial Sebastien Loeb. Numele coechipierului sau nu a fost inca anuntat, insa cel mai probabil va fi vorba despre Dani Sordo. Cea de-a doua echipa a constructorului francez este Citroen Junior, in cadrul careia fostul campion mondial de Formula 1 Kimi Raikkonen va avea statut de pilot titular, in timp ce Sebastien Ogier va fi coechipierul sau.

De asemenea, Ford va fi reprezentata de echipa BP Ford Abu Dhabi, liderul echipei urmand sa fie Mikko Hirvonen. Desi nu a fost confirmat oficial, Jari-Matti Latvala are cele mai mari sanse sa il acompanieze pe Hirvonen si in acest an.

Potrivit regulamentului FIA, al doilea pilot al fiecarui constructor poate fi anuntat ulterior si poate fi schimbat inaintea fiecarei etape de WRC.

Pe langa cei doi constructori, in WRC pot concura si alte echipe care trebuie sa se inscrie in competitie pana pe 16 martie.

Cel mai probabil, acestea vor fi Munchi's Ford (unul dintre piloti urmand sa fie Federico Villagra), Stobart Ford (Matthew Wilson si Henning Solberg), Monster Ford (Ken Block) si Petter Solberg World Rally Team (Petter Solberg si Gigi Galli/P-G Anderson).

Noul sezon de WRC va incepe pe 11 februarie cu Raliul Finlandei.

Via | FIA

Taguri: Citroen, FIA, Ford, WRC

Comentarii (3)

  • solberg
    ...nu l-am plăcut niciodată dar cred că singurul care i-ar face faţă cu adevărat faţă lui Loeb este Peter Solberg. De aceea nu înţeleg de ce Ford nu-l ia în prima echipă...
    0 1
  • Silviukimi
    Prima etapa e in Suedia
    0 0
  • hirvonen e peste solberg...anu asta cu putin noroc il bate pe loeb
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru